• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Okullarda Kel Oğlan ve Nasrettin Hoca masalları okutulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, okullarda şiddet, cinayet, yamyamlık, bebek katilliği ve ensest hikâyeleri yerine Anadolulu Kel Oğlan ve Nasrettin Hoca gibi masalların anlatılması ile kendi kültür ve inanç kodlarımızın aktarması gerektiğini belirti.

Memiş adına yayımlanan açıklamada, “Batı yayılmacı kültürü şiddet, cinayet, yamyamlık, bebek katilliği ve ensest hikâyeleri aktarıyor. Masallar, mitolojik geçmiş ile günümüz arasındaki bağlardır aslında. Batıda Charles Perrault’un 1697 tarihli eski zaman hikâyeleri ile Grimm Kardeşlerin 1812-57 tarihli Çocuk ve Yuva Masalları doğuda ise Bin bir Gece Masalları gibi. Masallarda sembolizm kullanılarak çocuklarımız üzerinde ahlak çöküntüsü oluşturacak şekilde aktarımlar yapılıyor.” dedi.

“Kendi masallarımız çocuklar için umut kaynağı olacaktır”

Son olarak yapılan açıklamada, “Çocuklarımıza Kel Oğlan ve Nasrettin Hoca gibi çeşitli hikâye ve masallar anlatılarak kendi kültür ve inanç kodlarımızı aktarmalıyız. Kendi masallarımız çocuklar için umut kaynağı olacaktır. Sağlıklı nesiller kendi masalları ile büyüyen nesillerdir. Millî Eğitim Bakanlığı okullarda çocuklarımıza yönelik olarak hikâye ve masalları kendi dillerinde anlatıp, oynayacakları uygulamalı etkinlikler düzenlemeli veya kurslar vermelidir.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir