• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Muş'ta anaç koyun ve keçi tespitlerine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, 2014/22 sayılı hayvancılık desteklemeleri Tebliği kapsamında yürütülen çalışmalarla,  Merkez köy ve İlçelerde Anaç Koyun ile Keçi tespit çalışmalarına başladı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce günlük çalışma programları dâhilinde, Anaç Koyun ve keçi tespit çalışmaları ile ilgili köy muhtarları bilgilendirildi.

 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap, konuyla ilgili köy muhtarlarının bilgilendirilmelerinin ardından köylere 2’şer kişilik gruplar halinde, toplam 18 kişilik bir ekip ile tespitlerin yapılmaya başlandığını söyledi.

 

İl dışında yaylak amacıyla bulunan yetiştiricilerin de bulundukları İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine hayvan tespitlerini yaptırmaları gerektiğini ifade eden Manap, "Bakanlık programı dâhilinde, Şubat sonu itibariyle tespit çalışmalarımızı bitirip, veri girişlerini de tamamlayarak, çalışmaları bitirmeyi düşünüyoruz. Muhtar ve Çiftçilerimizin tespit çalışmalarında köylerine giden ekiplerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı ve düzenli çalışmalar yapılabileceği kanaatindeyiz." dedi.

 

İl Merkezi ve İlçelerde 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren başlayan Anaç koyun keçi tespit çalışmalarına Şubat ayı sonuna kadar devam edileceği belirtilirken, bu bağlamda, Şubat ayı sonuna kadar tüm yetiştiricilerin küçükbaş hayvanlarını tespit ettirmeleri gerektiği belirtildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir