• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Sanayinin gelişmesi için çalışma grubu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) işbirliğini artırmak, ithal edilen ara malı ürünlerin ithalatının azaltılması ve yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesinin desteklenmesi amacıyla Batman’da çalışma grubu kurdu.

Batman Üniversitesin yer aldığı çalışma grubu önceki gün Üniversite’de toplandı. Toplantıya Üniversiteden Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Hakan Karakaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Batman il Müdürü Hasan Gül, Siirt İl Müdürü Abdülkadir Ekmen, Mardin il Müdür Vekili Günay Sincar, Şırnak İl Müdür Vekili Selami Özek katıldı.

Toplantıda KÜSİ önündeki engellerin belirlenmesi ile ilgili paydaşlara yönelik anket çalışması yapılmasına, Kamu ve Üniversite temsilcileri ile sanayicilerin ziyaret edilmesi, Sanayicilere SAN-TEZ ve TÜBİTAK projeleri ile ilgili bilgi verilmesi, sanayicilere üniversitedeki öğretim üyeleri arasında eşleştirmeler yapılması, KÜSİ paydaşları arasında işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla protokoller yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Toplantıdan sonra katılımcılarla Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Aydın Durmuş, KÜSİ çalışmalarıyla tanınan Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanı Adnan Selçuk Erginöz ziyaret edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir