• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Van Siyer sınavına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na günler kala sınavla ilgili merak edilen soruları İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendiren Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, sınavın Van genelinde 6 noktada yapılacağını belirterek katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın Van merkezde 2 noktada yapılacağını ifade eden Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, ayrıca farlı ilçelerde de 4 noktada sınavın yapılacağını belirterek, “Van merkezde 2 okulumuz var. Bunlar; Mesut Özata Anaddolu Lisesi ile Pakistan Dostluk Meslek Anadolu Lisesidir. Bunun yanında Erciş, Muradiye, Gürpınar`ın Güzelsu (Hoşap) belediyesi ve henüz ismi belirlenmeyen bir noktada daha okulumuz var. Yani Van genelinde 6 noktada siyer sınavını gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Her sene artarak devam eden bir katılım var”
Bu yıl siyer Sınavı`nın 4'üncüsünü düzenlediklerinin bilgisini veren Karabulak, bu yıl sınava olan ilginin daha yoğun olduğunu belirterek, “Allah`a hamd olsun ki her sene artarak devam eden bir katılım var. Ayrıca bu yıl sadece Van merkezde değil farklı ilçelerde de katılımcılarımıza hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra geçen sene Van`da toplamda 750- 800 civarında bir katılım varken bu sene bu oran bin 300- bin 350`ye kadar yükseldi. Van`la beraber bölgeye hitap ettiği sınav noktalarına dâhil ettiğimiz zaman bin 700 civarında kayıt aldık.” ifadelerini kullandı.

“Sınav bu yıl Şehidler ayında yapılıyor”
Bu yıl yapılan değişiklerden bir tanesinin de sınavı Şehidler ayı olarak da bilinen Şubat ayına aldıklarını anımsatan Karabulak, bunun sınava olumlu yansımalarının olduğunu dile getirerek, “Bildiğiniz gibi geçen senelerde Mayıs ayında sınavımızı gerçekleştiriyorduk. Bu sene 1 Şubat`ta Pazar günü sınavımızı yapacağız inşallah.  Bu sebepten dolaayı biraz daha yoğun bir katılım olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Sınava hazırlık aşamasında neler yapıldı?
Sınava hazırlık aşaması ile ilgili de bilgi veren Karabulak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nı ilk başta halka duyurma adına afişler bastırdık ve şehrin çeşitli noktalarında bu afişlerimizi astık. Diğer bir çalışmamız ise el ilanlarıydı. El ilanları basıp camiler başta olmak üzere kentin birçok noktasında dağıttık. Artı çeşitli STK'ları ziyaret edip bu çalışmalarımızı kendilerine aktardık. Bu şekilde ulaşabildiğimiz yerlere davetiyemizi ilettik ve davet ettik.”

“Merak ettiniz konularda bize ulaşın”
Son olarak da katılımcıların sınavla ilgili merak ettikleri noktada kendilerine ulaşabileceklerini dile getiren Recep Karabulak, “Peygamber Sevdalıları Platformunun resmi internet sitesi olan www. Peygamber sevdalilari.com adresimiz veya 0530 524 38 25 telefon numarasından bize ulaşabilirler Katılımcı arkadaşlarımız burada bilgi alabilirler. Ayrıca sınavdan hemen sonra Rehber TV'de merak edilen soruların cevapları da verilecek. Kısa bir süre sonra ise herkes yaptığı doğru- yanlışlara peygamber Sevdalıları. Com adresinden öğrenebilecek." ifadelerine yer verdi. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir