• DOLAR 32.288
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2439.452
  • ...
Milli Eğitim Müdürü veda yemeğinde projelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 8 ay önce Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mürteza Oğur, tayinin çıkmasıyla Bitlis’ten ayrılıyor. Düzenlenen kurum içi veda yemeğine Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yemekte kısa bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Salih Altun, hayatta iniş ve çıkışların olduğunu, gelmek kadar da gitmenin doğal olduğunu, zamansız da olsa bu ayrılığın yaşandığını belirterek, Bitlis’e yapmış olduğu hizmet ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

8 ay gibi kısa bir sürede görev yaptığı Bitlis’te, güzel projelere imza attığını ifade eden Oğur, kendinden önce yapılan çalışmaları devam ettirdiği gibi, kendisinden sonra gelenlerin de bu çalışmaların, kaldığı yerden devam ettirileceğini belirtti.

Çalışma ve projeleri hakkında bilgi veren Oğur, şöyle konuştu:

“20 Mayıs 2014’te Bitlis’te bu şerefli göreve başladım. Bu benim 3. İl müdürlüğüm. Ama hakikaten Bitlis bizim için, geçmişlerimiz için çok önemsediğimiz, değer verdiğimiz, bizim için önemli olan bir İldir.

Bitlis İlmin dergahı ve alimlerin yetiştiği yerdir. Ben de böyle bir yerde görev yapma şerefine nail oldum.  Burada görev yapmama sebep olanlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Oğur, 8 ay bir açıdan kısa bir süre olduğunu, bir açıdan da koskoca bir zaman olduğunu hatırlatarak, “Bu zaman zarfına çok şey sığdırdığımı düşünüyorum. 3 il müdürlüğü ve 7 aylık bakanlıkta çalışmanın deneyimini Bitlis’te 8 ayda bunu verime çevirmeye çalıştık. Biz çok projeler ürettik.  Ulusal ajansla 320 bin euroluk öğrencileri yurt dışına göndermek için projeler kazandık. Bununla beraber kız çocukları okula kazandırmak ile ilgili çalışmalar yürüttük. Yaklaşık 300 ev dolaşarak, 220 kız çocuğunu okula kazandırdık.

Burada yapılan çalışmalardan en önemlilerinden biride kız çocuklarımızı yurtlara yerleştirme oldu. Bitlis’in yurt sıkıntısı vardı. Bitlisi temsil edenler, Bitlis’e eğitim için güzel alt yapılar oluşturmuşlar. Biz de bu alt yapının üzerine geldik. Ben de alt yapı ve binanın yapılması ihtiyaç, fakat marifet olmadığını hep söyledim.

Elimizde bulunan bu çocuklara sahip çıkmak, onları kaçırmamak için, onlara bu ülkenin evlatları olduğu aidiyet duygusunu kazandırmak için, Bitlis Valiliğine projelerimizi izah ettik. Bu projeler kapsamında öğrencilerimizi önce ülkemizde gezdirerek, onlara bu ülkenin tarihi ve kültür güzelliğini gösterdikten sonra yurt dışına geziye götürüyoruz. İdarecilerimizi gönderiyoruz. Artık yüksek düşünmemiz lazım. Geniş düşünmemiz lazım. Binaları yapmakla bitmiyor. Her sen binalara ihtiyaç var. Çocuklar hemen mezun olup gidiyorlar. O çocuklara bir şeyler kazandırmamız lazım.” diye konuştu.

Oğur son olarak , bu kısa sürede ailesini de Bitlis’e taşıdığını, gelmenin güzel olduğunu fakat ayrılmanın biraz buruk olduğunu sözlerine ekleyerek, herkesten helallik diledi.

Program, kurum içi çalışanların Oğur’a hediye vermeleriyle sona erdi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir