• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
"Uyuşturucuya karşı alınan tedbirler yetersiz''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyetleri” konulu, bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı bir toplantı düzenlendi. 

Muş Valiliği konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu, kurum-kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Program, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Tekin Güler’in bilgilendirme sunumuyla başladı. Programda maddde bağımılığının toplum ve özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikjkat çekildi.

Programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy uyuşturucu madde kullanımının  toplumda yaygınlaştığına dikkat çekerek; “Madde bağımlılığı ve zararları konusunda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çeşitli programlar ve çalışmalar yapılmaktadır. Uyuşturucu ve diğer madde bağımlılıkları ile ilgili mücadele konusunda başlatılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz. Bu konuda her kurumumuz üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak, gençlerimizin, insanlarımızın bu illetten kurtulması için hep beraber çalışmaktadırlar. Özellikle,  uyuşturucu satarak hedef kitle olan gençleri bu batağa sürüklemek isteyen uyuşturucu satıcılarına karşı mücadelemiz büyük bir kararlılık ve artan ivmeyle devam etmekte olup, bu mücadeleye vatandaşlarımız da büyük destek vermektedir'' dedi.

Uyuşturucu kullanımöına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunun altını çizen Büyükersoy;  "Bir yandan bu tür maddelere temin öncesi önlemler alınmaya çalışılırken bir yandan da bağımlı olanların tedavisi ve topluma yeniden kazandırılmaları için de farklı çalışmalar devam etmektedir. Ama bu çalışmalar tek başına yeterli değil. Gençlerimizi, çocuklarınızı okutun.  Eğitime önem verin. Eğitim bu mücadelede çok önemli bir faktördür'' şeklinde konuştu. 

Büyükersoy, özellikle kurum ve ailelerin çocuklarını yakından takip etmerleri gerektiği de sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir