• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Tatvan`a doğalgaz müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ.  firmasının, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demirkan, ve firmanın Genel Müdür Yardımcısı H. Kadir Gülüm Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy`u makamında ziyaret etti.

Firma yetkilileri, yapılacak olan doğalgaz çalışması ve çalışmanın proje aşamalarıyla ilgili olarak Başkan Aksoy'u bilgilendirdi.

Doğugaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demirkan, Tatvan'da ki doğalgaz alt yapı döşeme çalışmalarına 2015 yılı Nisan ya da Mayıs aylarında başlamayı planladıklarını ifade etti.

Firma ile bir ay sonra protokol imzalayacaklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, yapılacak olan doğalgaz döşeme çalışmaları ve diğer alt yapı çalışmalarını imkânlar dâhilinde birlikte yapmayı planladıklarını söyledi.

Tatvan'ın bu yıl yaz aylarında adeta şantiye alanına döneceğini ve çalışmaların tamamlanmasıyla da Tatvan'da bir dönüşüm yaşanacağını kaydeden Başkan Aksoy, "Amacımız Tatvan'ın alt yapı ve doğalgaz çalışmasını birlikte yürüterek, ilçede ikinci bir kazıya gerek kalmadan, her iki çalışmayı birlikte tamamlamaktır. İnşallah bir sıkıntı çıkmaması durumunda, ihaleyi alan yetkili firma Nisan ya da Mayıs ayında çalışmalara başlayacaktır." dedi.

Tatvan'da doğalgaz'ın hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki hava kirliliğinin de büyük ölçüde düşeceğini ifade eden Başkan Aksoy, "Hedefimiz, bu yıl yapımına başlanacak olan doğalgaz ve alt yapı çalışmalarını, en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmaktır. İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimiz vakit, ilçemizde gerek hava kirliliğinin önlenmesi ve gerekse alt yapı çalışmalarında büyük bir adım atmış olacağız." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir