• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Gaziantepliler:
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te elektrik dağıtım şirketinin sayaç okuma süresinin uzamasıyla mağdur olduğunu belirten vatandaşlar, Elektik dağıtım şirketinin özelleştirilmesinden sonra okuma periyotlarının değişmesi nedeniyle  önceki aylara göre katlanan faturaları ödemekte zorlandıklarını belirttiler.

“Bu ay gelen fatura ile şok olduk”

Aralık ayında gelmesi gereken faturanın Ocak ayında katlanarak gelmesine tepki gösteren Emrah Çelik, “Geçen ay bize elektrik faturası gelmedi. Bazen bu şekilde gecikmeli geliyor veya faturayı kesip panonun içine atıyorlar. Biz de bu şekilde düşündük, fakat bu ay gelen fatura ile şok olduk. Normalde her bana 100 ile 120 arası gelen fatura bu ay 265 TL geldi. Bu durum üzerine TEDAŞ`ı arayarak itiraz ettim. Bana cevaben geçen ay faturaları okuyamadıklarını, bundan dolayı iki faturayı  birleştirdiklerini söylediler.” ifadelerini kullandı.

“Her ay fatura yüksek geliyor”

Kaçak elektrik kullananların açıklarının kendi faturalarına yansıtıldığını iddia eden Çelik, “Burada ısınmayı elektrikle yapıyorlar. Çoğu da elektriği kaçak kullanıyor. Hem sürekli elektrik kesintileri oluyor, hem de bizim faturalarımıza yansıyor. Evimde öyle ciddi bir elektronik cihazım olmamasına rağmen, her ay fatura yüksek geliyor. Artık kiminle konuşsak, bu ay elektriğe zam mı geldi diye soruyor. Kaçakçıların fazla tüketimini vatandaş cebinden karşılamak zorunda kalıyor. Üstelik bu ay daha yüksek geldi. Asgari ücretle çalışıyorum. Ancak kazandığımı elektrik, su ve kira bedeli olarak ödüyorum.”diye konuştu.

“Elektrik faturam her ay olduğundan daha fazla geldi”

Bu ay gelen elektrik faturasının daha önceki faturaları ikiye katladığını belirten Ahmet özdemir, “Elektrik faturam her ay olduğundan daha fazla geldi. Kullanımım aynı olmasına rağmen yüksek gelen faturaya şaşırdım. Normalde her ay 50 TL ile 70 TL arasında gelen fatura bu ay 140 TL`yi buldu. TEDAŞ`ı arayıp sorduğumda söz konusu faturanın geçen ay okunmadığını, yüksek gelmesi ise sadece bu ay ile sınırlı olduğunu belirttiler. Faturanın bu kadar yüksek gelmesi bizi mağdur etti.”dedi.

 “Elektrik şirketleri özelleştiğinden beri sürekli sıkıntılar yaşıyoruz”

Sürekli mahallelerinde elektrik kesintilerinin olduğunu belirten Halil Kirazoğlu ise, “Kış ayı henüz başlamadan elektrik kesintileri yaşamaya başladık. Bazen elektrikler saatlerce gelmiyor. 186 arıyoruz. Ancak saatler sonra cevap veriyorlar. Yâda arıza olduğunu belirtiyorlar. Buda yetmezmiş gibi Ocak ayında gelmesi gereken faturalar gelmeyince doğal olarak bu ayki gelen faturalara yansıdı. Buda bizleri zor duruma koydu. Elektrik şirketleri özelleştiğinden beri sürekli sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililerimiz ise hiç vatandaşın sıkıntısını dinlemiyor. Yaşadığınız mağduriyet ve sıkıntıları dillendir sekte, dillendirmek sekte değişen bir şey yok.”diyerek sitem etti.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir