• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda belediye başkanları, imar müdürleri ve sanayi ve ticaret odası yetkilileri ile lisanslı firma temsilcilerine yönelik, kanun ve yönetmelik gereği, riskli yapılar, riskli alanlar ve rezerv alanların tespiti sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdür Vekili Mesut Ağırakçe, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini kaydetti.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdür Vekili Mesut Ağırakçe, kanun kapsamında belediyelerin, organize ve sanayi bölge müdürlükleri ve lisanslı firmaların yapması gereken iş ve işlemler değerlendirildiğini belirtti.

Ağırakçe, “Söz konusu Kanunun uygulaması esnasında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri masaya yatırılmış olup, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi çalışmaları esnasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yapılan finansman kaynakları hakkında detaylı bilgiler verilmiştir." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir