• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Midyat SGK` dan yapılandırma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Midyat  İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, 6552 Sayılı Kanunla başlayan yapılandırma kapsamasına giren borçların 2 Şubat 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.  

SGK Müdürü Güneş,  “ İşveren prim borçları, Bağ-Kur prim borcu, Bağ-Kur`da borç sebebiyle durdurulan sigortalılık süreleri, İşsizlik sigortası primi, Asgari işçilik primi, Emeklilerin ödediği sosyal güvenlik destek primleri, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri ve İdari para cezası kapsamındaki borçlar için vatandaşlarımızın en geç 2 Şubat 2015`e kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvurmaları gerekir. “ dedi.

Güneş daha sonra, “Başvuruların posta yolu ile yapılması halinde, taahhütlü, iadeli taahhütlü, PTT Kargo, ya da APS yolunun tercih edilmesi şartıyla başvuru formunun postaya verildiği tarih Kuruma verildiği tarih olarak kabul edilecektir. Buna karşın adi posta yolunun tercih edilmiş olması halinde ise başvuru formunun Kurum evrak kayıtlarına giriş tarihi Kuruma verildiği tarih olarak kabul edilecektir.” ifadelerine yer verdi. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir