• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, esnaf ve sanatkâr sicil ve odalarınca kayıt esnasında istenen ustalık belgesi sorununun Resmi Gazetede yayınlanan ‘Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun`un 21. Maddesi hükümleri doğrultusunda 29 Ocak 2015 tarihi itibariyle giderildiğini söyledi.

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı`nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını ifade eden MESOB Başkanı Doğan Gazan “Sicile kayıt sırasında, ustalık belgesi istenmeyecek.” diye konuştu.

Gazan, “İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesinde, iş yeri sahibi olarak sicile ve odaya üye kaydı yaptıracaklardan, ustalık belgesi istenmeyecek. Esnaf ve sanatkârın sıkıntıları göz önüne alınarak hazırlanan bu kanunun yasalaşmasında göstermiş olduğu çaba ve büyük gayretlerinden dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli ve Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürümüz Necmettin Erkan`a esnaf teşkilatımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)