• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Yaralı şahinler Bursa'da tedavi edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvan severler tarafından bulunan yaralı iki şahine sahip çıktı. Şahinlerden biri takılan platinle uçabilecek ancak diğeri kanadını tamamen kaybettiği için uçamayacak.

Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, şahinlerden birinin kanadının kırık halde, diğerinin ise kanadını tamamen kaybetmiş halde farklı bölgelerden kendilerine getirildiğini belirtti.

Büyükçoban, “Merkezimize gelen şahinlerden bir tanesi kanat kırığıyla gelen şahinimiz, şuanda platin takılarak tekrar kanadının iyileşeceği bir süreci geçirdikten sonra belki özgürlüğüne kavuşturabileceğiz ama diğeri kanadını kaybetmiş durumda. Muhtemelen bundan sonra uçamayacak ama ikisinin de hayatta kalması, yaşaması ve bundan sonraki hayatlarında da başka insan ve onlara zarar veren canlılardan uzak bir şekilde yaşaması için buradaki tedavileri tamamlanıyor.” dedi.

Büyükçoban amaçlarının şahinlerin hayatta kalmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

 Ateşli silahla yaralanma sonucu sol kanadı kırılan yaralı şahini ameliyat eden  Doktor Ayşe Yazıcı ise, şahinin vücudunda üç tane saçma bulunduğunu kaydetti.

Yaralı şahinler, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ait oldukları doğal yaşam alanına yeniden kavuşabilmeleri için Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim edilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir