• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Adana'da kentsel dönüşüm devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’nın Yüreğir ilçesi Belediye Başkanı çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız konutlar nedeniyle bu dönem üzerinde duracakları öncelikli konunun ‘Kentsel Dönüşüm’ olduğunu belirtti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Adana’da ilk kentsel dönüşümü biz başlattık. İlk olması nedeniyle çok sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden geçen dönem proje ve görüşmeler nedeniyle kentsel dönüşüm tam meyvesini verememişti. Ama bu dönem hem binalar yükselmeye başladı, hem de proje sayısı arttı. Kışla Mahallesi’nde devam eden birinci etap çalışmaların planlanan tarihte biteceğini öngörüyoruz.” diye konuştu.

Edinilen bilgilere göre, Kışla Mahallesi’nde 324 konutun yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının başlatıldığı birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Birinci etapta bir taraftan binalar yükselirken diğer yandan da konutların bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemlerinin başladığı belirtildi.

Kışla Mahallesi’ndeki çalışmaların yanı sıra Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar Mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir