• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Bingöl'de camiye giren hırsızlar bilgisayar çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Simani Mahallesi’nde bulunan camiye, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler girdi. Camide bulunan imam odasına giren hırsızlar,  Camiye ait bilgisayarı alıp kayıplara karıştı.

Konu hakkında İlke Haber Ajansına konuşan Cami İmam hatibi Zeki Polat, Yıllarca bu mahallede İmamlık yapıyorum. İlk kez böyle bir hırsızlık olayıyla karşılaştım. Toplum olarak, anne ve babalar olarak bizler çocuklarımıza sahip çıkmasak, İslam terbiyesiyle yetiştirmesek, camileri sevdirmesek böyle üzücü şeylerle karşılaşırız.” dedi.

“Allah aşkına geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım”

Camide devamlı bir şekilde çocukların iyi yetişmeleri konusunda anne ve babalara uyarılar yaptığını belirten Polat, “Allah aşkına! geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Eğer bu çocuklarımıza sahip çıkmasak kıyamet gününde yakamıza yapışacaklar, bizleri Allah’a ve Resulüne şikâyet edecekler. Diyecekler ki, ‘Bizleri dünyaya getirdiniz, sahip çıkmadınız ve sokaklara saldınız, sizin yüzünüzden dünyada ve ahirette zelil olduk’ diye davacı olacaklar.” dedi.

“Evlatlarımızı İslam ahlakıyla büyütmemiz lazım”

Anne ve babalar olarak çocukların kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Polat, “Çocuklarımızı başıboş bırakmamız gerekiyor. Çünkü onların beyinleri taze ve her şeye meyillidirler. Evlatlarımız olarak onları daha küçük yaşta İslam ahlakıyla büyütmemiz lazım. Aksi takdirde kötü niyetliler onların masumluğundan faydalanarak her türlü kötü niyetleri için kullanabilirler.” ifadelerini kullandı.

“İnternetler, kötü niyetlilerin ve şer odakların mekânları haline gelmiş”

Günümüzde bazı anne ve babaların çocukları konusunda duyarsız olduklarını ifade eden Polat, “Her mahallede olduğu gibi bizim mahallemizde de ‘şer’ yerleri var. Bunlar özelikle internetlerdir, bu adla yerler açıyorlar, içinde pislik adına her şey işleniyor. Maalesef duyarsız anne ve babaların çocukları oralara gidiyor, çocuk eve geç mi geldi? Orada mı geceledi? Umurlarında bile değil. İşte böyle kötü yerlerde ve sorumsuzca yetişen çocuklardan her şey beklenilir. Uyuşturucu ve kötü ahlakla büyüyen gençler, anne ve babayı, büyükleri yani önüne çıkan hiç kimseyi tanımıyor, Tabiri caizse bir canavar gibi yetişiyor.” şeklinde konuştu.

Camide yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir