• DOLAR 32.476
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2437.775
  • ...
Bingöl Belediyesinin 163 milyon TL borcu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediyenin 132 milyon 300 bin TL kredi, 9 milyon 950 bin TL üst yapı ve esnaf borcu, 21 milyon 400 bin TL de resmi borç olmak üzere 163 milyon 650 bin TL borcunun bulunduğunu söyledi.

Alt ve üst yapıları, kentsel dönüşüm, içme suyu sıkıntısı, yeni belediye binasının nereye yapılacağı, Çapakçur Vadisi, belediyenin borçları ve belediye bünyesinde şehir içi otobüslerin alınması konuları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barakazi, Karayolları Bölge Müdürü’nün Zeki Ergezen kavşağında alt geçidinin yapılması konusunda belediye ile ilgili sözlerine de cevap verdi.

“Belediyenin borcu 163 milyon 700 bin TL’dir”

Belediyenin borçları ile ilgili bilgi veren Barakazi, toplam borçlarının 163 milyon 700 bin TL olduğunu ve bu borçların içerisinde 132 milyon 300 bin TL’nin kredi borcu olduğunu aktardı.

Resmi kurumlara olan borç miktarlarının 21 milyon 400 bin TL, üst yapı ve esnaf borçlarının ise 9 milyon 950 bin TL olduğunu kaydeden Barakazi, 37 milyon 209 bin 500 TL de, ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Şehir içi otobüsleri alacak kaynağımız yok”“

Bingöl Belediyesi’nin şehiriçi otobüs alması talebine de değinen Barakazi, belediyelerinin şehiriçi otobüsü alma gibi bir durumlarının olmadığını belirten Barakazi, “Biliyoruz ki, bu sorun Bingöl’ün kangrenidir. Ancak otobüsleri alacak kaynağımız yok. Borçlarımız olduğu için bu çaplı büyük bir yatırım yapamayacağız.” şeklinde konuştu.

“Üst yapı çalışmasını önemli ölçüde bitirildik”

Bingöl genelinde üst yapı çalışmasının önemli ölçüde bitirildiğini ifade eden Barakazi, bu konuda yüzde 15’lik bir açıklarının olduğunu, bunların da bu yıl bir ihale daha yapıp, işlerinin bitirileceğini söyledi.

280 bin metre yolun BSK ile asfaltlandığını, 110 bin metre kaldırımın döşendiğini ve 320 bin metre yolun ise kilitli taşlarla yapıldığını dile getiren Barakazi, “Bu yıl, bu çalışmalarımıza devam ederek kaldırımsız yol kalmayacak. Bu çalışmalar kapsamında yapılan 3 adet üst geçide engelli vatandaşlarımız için asansör yaptırdık. 6 kavşakta yine engelli vatandaşlarımız için duyarlı sinyalizasyon yaptırdık. Uzun bir süre eleştiri aldığımız duraklarımızı, yol çalışmalarından sonra kurdurduk.” ifadelerinde bulundu.

“Ranta ödün vermeyeceğiz”

İmar revizyonu konusunda da konuşan Barakazi, “Geniş kapsamlı bir imar revizyonunun ihtiyacı doğrultusunda önemli olan çalışmalarımızı bitirdikten sonra bu konuya eğildik. Yıllardır devam eden kat, mülkiyet, yeni konut ihtiyacı, yeşil alan ve ulaşım sorunlarını bu revizyonla çözmüş olacağız. Bu çalışmamız geç oldu. Bunun sebebi de daha önemli olan işlerimizin olmasından dolayıdır. Bingöl’ün bugüne kadar yapılan en geniş imar revizyonu kararı tamamlandığında rahatlık olacaktır.” dedi.

“Amacımız, genleri uyuşturucunun pençesinden kurtarmaktır”

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında belediyece yapılan projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan kabul edildiğini belirten Barakazi, "Proje kapsamında, uyuşturucudan şartlı salıverilenler ve uyuşturucu bağımlısı olan kişilerle ilgili bilgiler aldık. Proje kapsamında uyuşturucu bağımlısı olan veya şartlı tahliye edilen ve lider konumunda olan gençleri çalıştıracağız. Böylece, onlarda diğer gençleri etkileyecek. Amacımız, genleri uyuşturucunun pençesinden kurtararak, topluma kazandırmaktır. Proje sonunda iki genci dahi kurtarsak bizim için büyük kazanç olur." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir