• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Vali Aksoy korucularla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik tarafından özel bir düğün salonunda verilen öğle yemeğinde köy korucuları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Diyarbakır  Valiliği’nce tertip edilen öğle yemeğine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, 7’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2’inci Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Doktor Halis Böğürcü, Güneydoğu Köy Korucuları Federasyon Başkanı Şeydoş Karadağ, askeri erkân ve Geçici Köy Koruyucuları katıldı.

“Sizlerle beraber olmak adına bu yemeği düzenledik”

Diyarbakır’da görev yapan korucularla bir araya gelmek için bu yemeği gerçekleştirdiklerini belirten Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “Hepimiz ayrı ayrı masalarda sizlerle beraber olmak adına bu yemeği düzenledik. Temel amacımız sizlerle birlikte olmak, varsa bir takım sorunlarınızı almak ve imkânlar ölçüsünde çözüm üretmektir.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da 5 bin 150 korucu var”

Şu anda Diyarbakır’da 19’u bayan olmak üzere 4 bin 76 korucu olduğunu belirten Vali Aksoy, bu korucuların yanı sıra 8’i bayan olmak üzere bin 74’te gönüllü köy korucusunun olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, “Toplamına baktığımızda 5 bin 150 geçici köy korucusu ve gönüllü köy korucusu olmak üzere Diyarbakır’da hizmet vermektedir. 17 ilçe ve 903 mahallemizde bu korucularımız hizmet veriyor. Diyarbakır il sınırları içerisinde en fazla köy korucusu 682 ile Kulp ilçesinde, en az köy korucusu da 2’şer tane olarak Kayapınar ve Yenişehir İlçelerinde görev yapmaktadırlar” dedi.

Konuşmalar ve yemekten sonra korucularla bir müddet sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Vali Aksoy’a bir plaket verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir