• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015 yılı 1’inci Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olağan toplantısı Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya; kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sanayiciler, tekstil firmalarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, bir önceki toplantıda alınan kararları özetleyerek,  İŞKUR’un Batman’da istihdama yönelik 2014 yılında yürüttüğü ve 2015 yılında yapılacak faaliyetlerle ilgili kurula bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma Vali Çelik, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarının önemine değinerek, “İlimizdeki iş gücü piyasasının arz-talep, istihdam, eğitim durumu, mesleki eğitim ihtiyaçları, işsizlikle mücadele ve dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilebilecek politikaları görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılının 1’inci toplantısını hep birlikte icra ediyoruz.” dedi.

Çelik, il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ile ilgili geliştirilebilecek olan politikalara katkının sağlanması konusunda bu tür toplantıların çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda ayrıca 2015 yılı işgücü eğitim planı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında meslek okullarında açılması düşünülen yeni bölümler görüşüldü. İstihdamın artırılmasına yönelik kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir