• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Öğretmen adayları dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 bin öğretmen ataması için düğmeye basıldı. Milli Eğitim Bakanlığı kontenjanları açıkladı, başvurular bugünden itibaren almaya başladı.Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak "İlk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması" kapsamında Ek- 1 atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak. Bakanlık, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, 29 Ocak- 4 Şubat tarihlerinde başvuru alacak. Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun 'http://personel.meb.gov. tr/' internet sitesinde yer aldı. İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 423 ile İngilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 315, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 43, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 33 kadro açıldı.

ATAMA 6 ŞUBAT'TA

Duyuruya göre, 14 bin 793 ilk atama, 150 açıktan atama ve kurumlararası yeniden atama ile 57 milli sporcu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması için başvuru yapılacak. 15 bin öğretmen ataması 6 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek.

40 YAŞ SINIRI KALKTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenliğe ilk kez atanacakların '40 yaş sınırının', 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte '40 yaş' sınırı kaldırıldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir