• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
"Bursa'nın 1. derecede deprem bölgesi olduğunu unutmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, olası bir depremde nasıl hareket edilmesi ve kriz ortamının nasıl yönetilmesi gerektiği gibi konuları, Van depreminde, o dönemin Valisi olarak edindiği tecrübeleri, düzenlenen toplantıya katılan kurum müdürlerine aktardı.

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, “Öncelikle yapacağımız her işte, Bursa'nın 1. Derecede deprem bölgesi olduğunu unutmayacağız ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bursa tarihte de büyük depremlerle karşı karşıya kalmış bir kentimizdir. Türkiye’de artık biliyorsunuz ki, afet sonrası yapılacaklarla ilgili Başbakanlığımıza bağlı 'Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)’ diye bir teşkilat kuruldu. Bütün kamu kurumlarında, bu işle meşgul olan kurumlar tek çatı altında birleştirildi. Ülkemizde 'Türkiye Afet Müdahale Planı' yayınlandı. Buna bağlı olarak da Bursa İl Afet Müdahale planımız da yayınlandı ve Başbakanlığın görüşünden sonra bütün kurumlarımıza gönderilecek. Bu planda, afet durumunda kurumların görevleri var.” İfadelerini kullandı.

Çağrı beklemeden toplanın

“İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, gerçekleşecek her hangi bir afet durumunda, çağrı beklenmeden  bu masanın etrafında toplanılması  gereken bir kriz yönetim merkezidir.” diyen Karaloğlu, “Van’da bu sıkıntıyı yaşadık. Vali'nin çağrı yapmasını bekleyen kurum yetkilileri oldu. Allah vermesin, afet olursa, bu yönetim merkezinin üyesi olanlar kendisi kurtulduysa, buraya vakit kaybetmeden gelmesi lazım." İfadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Vali Karaloğlu, AFAD'a yeni katılan hizmet araçlarında incelemelerde bulundu.  (İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir