• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Denizli`de Siyer Sınavı sabote mi ediliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevadalıları Platformu'nun Türkiye geneli olarak her yıl gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Siyer sınavına günler kala, Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü`nden resmi izni alınmış olan sınav yeri iptal edildi.

11 Aralık 2014 tarihinde Merkez Efendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne sınav için başvuran Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İrşad-Der, 16 Aralıkta, yani beş gün sonra resmi yazılı iznini aldı. Ancak sınav tarihine günler kala Milli Eğitimden çağrılarak sınav yerinin iptal edildiği bildirildi.

Siyer Sınavı`nın yapılmasına 3 gün kala sınav yerlerinin gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi, Sınav sabote edilmek mi isteniyor sorusunu akıllara getirdi.

“16 Aralık 2014 tarihinde de olur belgesini aldık”

Olayın şokunu hala atamadıklarını, Peygamberin hayatının öğrenmesini engelleyeme yönelik bu yapılanlara anlam veremediklerini belirten İrşad-Der Başkanı Halil Çelik, şu açıklamalarda bulundu: "Peygamber sevdalıları platformunun Türkiye geneli olarak düzenlediği Kutlu Doğum siyer sınavını bizlerde İrşad-Der olarak Denizli'de düzenlemek istedik. Bu bağlamda Denizli'de Merkez Efendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne başvurumuzu yaptık. 11 Aralık 2014 tarihinde müracaat ettik ve 16 Aralık 2014 tarihinde de olur belgesini aldık. Siyer sınavının yapılması için kendilerinden bir okul tahsis edilmesini istedik ve Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu uygun görülüp tarafımıza bildirildi. Biz o tarihten sonra Denizli genelinde sınavın çalışmalarını yaptık."

"Sınava 3 gün kala verilen izin iptal edildi"

Afiş ve brandalar asarak halka ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Çelik şöyle devam etti: "Biz bu çalışmaları yaparken siyer sınavının yapılmasına 3 gün kala, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden verilen iznin iptal edildiği söylendi. Merkez efendi İlçe Milli Müdürü Adem Kılınç'la görüşmeye gidip bunun sebebini sorduğumuzda ise "ben sizin için amirlerimden fırça yemek zorunda değilim" cevabıyla karşılaştık. Müdüre bunun yanlış olduğunu, bu engellemenin bize karşı değil Peygamber (sav) in hayatının anlaşılmasına karşı yapılmış olduğunu söylememize rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç bize olumlu bir cevap vermedi. Biz de Adem Kılınç'ı kendi vicdanı ve halkın vicdanına havale ediyoruz.”

“Peygamber âşıklarına kimse engel olamaz, çabaları boşadır”

İrşad- Der Başkanı Halil Çelik son olarak sınava katılacak olan vatandaşları mağdur etmeyeceklerini, gerekirse özel salon kiralayarak Kutlu Doğum Siyer Sınavını gerçekleştireceklerini ifade ederek “Peygamber âşkının önünde hiç kimse duramaz. Buradan o insanlara da şunu belirtmek istiyoruz ki; 'Kutlu doğuma, Peygamber âşkına ve Peygamber âşıklarına kimse engel olamaz, çabaları boşadır. Bizim çalışma azmimizi ve âşkımızı kimse kıramaz.” dedi.

Öte yandan konuyla alakalı kendisiyle görüşme talebinde bulunduğumuz ilçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç görüşmeyi redederek sorularımızı yanıtsız bıraktı. (Yunus Şani-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir