• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
Parkomat uygulaması yargıya taşınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin caddelerdeki otopark uygulamasına önce itiraz edeceklerini yasal sürenin ardından da konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.  Bozbey,  UKOME kararlarıyla halktan resmi olarak haraç toplandığını ileri sürdü.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlediği basın toplantısında,  Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME Kurulu kararları gereği yol kenarı açık otopark uygulamasıyla halktan aldığı ücretlerin yasal olmadığını açıklayarak parkomat uygulamasını yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Nilüfer’de Görükle Mahallesi Atatürk Caddesi, İzmir Yolu Bankalar Caddesi, Küçüksanayi Bankalar Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yol kenarlarında parkomat işletimi yoluyla otopark ücreti alındığını belirten Bozbey, Nilüfer’de bu uygulamanın sonlandırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapacaklarını, olumlu yanıt gelmediği takdirde yasal bekleme süresi olan 60 gün sonra konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıyacaklarını kaydetti.

İmar Kanunu’nda otopark yerlerinin ayrılmasının zorunlu olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Bu konudaki yasal düzenlemeler son derece açıktır. 3194 sayılı imar kanununa göre imar planları hazırlanırken planlanan beldenin ve bölgenin şartları ve müstakbel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak otopark yerlerinin ayrılması gerekir. İmar planındaki herhangi bir saha, planın esasına bölge şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlarla kullanılamaz. Otoparklar, teknik altyapı niteliğindedir. Teknik altyapı alanlarına ilişkin plan değişiklikleri çok zorunluluk olmadıkça yapılamaz.” şeklinde konuştu.

“Otopark parası katılım bedeli olarak alınıyor ”

Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşlardan kesinlikle otopark ücreti almadıklarını da sözlerine ekleyen Bozbey,  “Yıllardır yollarımızda otopark cepleri yapıyoruz. Bugüne değin bir kuruş dahi tahsil etmeyi doğru bulmuyoruz. Bu caddeleri yaptığınız zaman, yenilediğiniz zaman otopark cepleri bıraksanız da bırakmasanız da vatandaştan zaten onun bedeli katılım bedeli adı altında alıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi de mevcut yerlerden aldı. Yani Bankalar Caddesi’ndeki mülk sahiplerinden aldı, FSM’den de aldı. Burada mükerrer almaya devam ediyor.” dedi.

“İdare Mahkemesi’ne gideceğiz”

Yol kenarı otopark alanlarının kaldırılarak tamamen halkın ücretsiz kullanımına sunulması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuracaklarını söyleyen Başkan Bozbey,  yasal bekleme süresi olan 60 gün sonra da konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıyacaklarının altını çizdi. Bozbey, “Derhal buralardaki otoparklardan ücret alınmasına son verilmesini istiyoruz. Doğru değil, hukuki de değildir. Bunu bekliyoruz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir