• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Kaçak avlanmaya 39 bin TL ceza kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Doğa Koruma Vakfı Müdürlüğü tarafından kaçak avlanmanın bitmesiyle gerçekleşen denetimlerde, Güçlükonak`ta kaçak avlandığı tespit edilen 3 kişiye toplam 39 bin 191 TL para cezası verildi.

İl Doğal Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yaptığı yazılı açıklamada, Gabar Dağı sınırlarında, ilin biyolojik çeşitliliği açısından nadide türlerden olan, nesli tehlike altındaki yaban keçilerinden 3`ünü yasa dışı avlayan 3 kişiye, 39 bin 191 lira para cezası uygulandığını bildirdi.

Söz konusu kişilerin avcılık belgesi bulunan resmi avcı olduklarını ifade eden Kalay, Güçlükonak Koçyurdu Jandarma Karakolu ekipleriyle iş birliği sonucu bu kişiler hakkında idari yaptırım kararının düzenlendiğini belirtti.

Kalay, yaban keçilerinin korunan türlerden olduğunu vurgulayan açıklamasının devamında şöyle dedi: “Korunan türlerden olan yaban keçilerinin avlanması her daim yasaktır. İlimizin özellikle dağlık ve ormanlık alanlarında yaşamlarını sürdüren av ve yaban hayvanlarımızın korunması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını,  doğal kaynaklarımızın, doğal zenginliklerimizin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korunması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Avcılığın ilgili kanun kapsamında ve etik kurallar çerçevesinde yapılması gerekir.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir