• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Diyarbakır Valiliği'nden yaralanan iki çocuk açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, bazı haber siteleri ve sosyal medyada öne çıkan, ‘Diyarbakır’ın Sur ilçesinde iki çocuğun polislerle çıkan çatışmada yaralandığı’ şeklindeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, haberlerde ismi geçen O. S. (18) ile E. T. (15) adlı çocukların polisler tarafından değil, değişik sebeplerle yaralandığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberlerde ismi geçen O.S. (1997 doğumlu) isimli şahsın, silahlı çatışmadan sonra yaralandığı kamuoyuna yansıtılmasına rağmen, O.S.’nin gerçekte elinde bulunan ve kurusıkıdan bozma tabanca ile oynarken silahın ateş alması sonucu sol elinden yaralandığı tespit edilmiş olup, söz konusu tabanca gerekli işlemlerin yapılması için muhafaza altına alınmıştır. Çatışmada silahla yaralandığı iddia edilen diğer bir kişi olan E.T. (2000 doğumlu) isimli kız çocuğunun ise ailesi ile birlikte dün bir parti binası önünde yoğun kalabalığın bulunduğu Palu Sokağı civarına geldiğinde, sağ orta parmağına ne olduğu bilinmeyen bir cismin geldiği ve sağ bacağına değerek yere sektiği ve bunun üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldüğü anlaşılmıştır. Hastanede yapılan kontrolünde sağ elinde küçük deri kesiği olduğu ve herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu her iki olay, farklı yer ve saatlerde meydana gelmiş asayiş olaylarıdır. Bu nedenle yapılan haberlerin ve paylaşımların gerçek dışı ve maksatlı olduğu ortaya çıkmaktadır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir