• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden el sanatkârlarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, Bakanlar Kurulu kararı ile ülke genelinde uygulanacak olan faizsiz kredi desteği ile ilde ve ilçelerde yıllardır yapılan fakat babadan oğula geçemediği için yok olmaya yüz tutmuş El Sanatları yapmakta olan usta sanatkârlara da 2015 yılında Faizsiz Kredi desteği verileceğini açıkladı.

Taş yaptığı açıklamada, el dokuma işleri, bakır işletmeciliği ve bakır işleri, çömlek ve çini yapımı, ahşap oyma ve sedef kapma işleri, ahşap kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık Keçecilik (Kulaf), Lüle ve oltu taşı işletmeciliği, Çarıkçılık, Yemencilik, Oyacılıkve bu işlere benzeyen el sanatlarının tamamı esnaf vergi muafiyeti sahip olan, 3 yıllık Ustalık Belgesi olan, son bir yıl içinde bu işleri yaptığını belgeleyen el sanatkârı esnafa sıfır faizli kredi desteği verileceğini söyledi.

Bu desteği alabilmeleri için esnafın bu işleri yapmaya devam etmeleri gerektiğini belirten Taş, “Bununla birlikte KOSGEB Kredisi kullananlar bu destekten faydalanamayacaktır. Buradaki amaç geleneksel el sanatlarımızın gelecek yıllara taşınmasıdır. İl ve ilçelerimizde bulunan geleneksel el sanatları işlerini yapan ustalarımızın Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Daha önce vermiş olduğumuz düşük oranlı faizli kredileri de 2015 yılında vermeye devam ediyoruz.” dedi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir