• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
TEOG sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde TEOG sınavına giren 3 öğrenci soruların tümünü cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girerken 0-5 arası yanlış yapan 33 öğrenci ise dereceye girdi. Toplamda dereceye 36 öğrenciyi velileri, okul müdürleri ve öğretmenleriyle makamında kabul eden kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, birincileri tablet bilgisayar ve tam altın ile ödüllendirirken, dereceye giren 33 öğrenciyi ise yarım altın ile ödüllendirdi.

Öğrencilere hediyelerini takdim ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Ermiş, şunları söyledi: “TEOG sınavında Mardin genelinde 6 öğrencimiz Türkiye birinciliğini elde etti. Yüz yedi öğrencimiz ise 0-5 arası yanlış yaparak dereceye girdiler. İlçe dağılımında ise Kızıltepe 36, Artuklu 22, Nusaybin 21, Midyat  19, Mazıdağı 4,Derik  2,Yeşilli   2,Ömerliden ise 1 bir öğrencimiz dereceye girerken Dargeçit ve Savur ilçelerimizden ise dereceye giren olmadı.”

Ermiş, “Bu programda TEOG sınavında Kızıltepe’deki okullarımızdan dereceye giren 36 öğrencimizi kaymakamlığa davet ettik. Velileriyle beraber geldiler. Birinci gelen 3 öğrencimizi tablet bilgisayar ile tam altın, Dereceye giren diğer 33 öğrencilerimizi ise yarım altın ile ödüllendirdik.  Yapılan planlı çalışmalar neticesinde TEOG sınavlarında başarısı bulunmayan Kızıltepe ilçesinde bu yıl büyük başarı sağlandı. Geçen yıldan bu yana okullarımız arasında bir rekabet havası uyandırdık. İstedik ki okullarımız marka değerlerini yükseltsinler. Veli ziyaretleri yapıldı, okullarda öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldik. Her türlü olumsuzluğa rağmen, derslik ihtiyacımıza rağmen, sürekli öğretmen sirkülasyonuna rağmen, Kızıltepe olarak hakikaten TEOG sınavlarında büyük bir başarı gösterdik.” dedi.

Ayrıca LYS sınavında Mardin birincisini otomobille ödüllendireceklerini söyleyen kaymakam Ermiş, “Özellikle bundan sonraki lise son sınıfların üniversitedeki LYS sınavı olarak ciddi bir ödüllendirme projemiz var.  Mardin birincisi olan veya Türkiye’de ilk yüze giren öğrencimizi otomobille ödüllendireceğiz. Mardin’de ilk ona giren öğrencilerimize 10 bin TL hediye vereceğiz. Mardin’de ilk elliye giren öğrencilerimize Leptop diz üstü bilgisayar ile ödüllendiriyoruz. Mardin’de ilk yüze giren öğrencilerimize de tablet bilgisayar hediye edeceğiz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir