• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ahlat'ta başıboş hayvanlar için barınak yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahlat Belediyesi, ilçede sahipsiz ve başı boş gezen hayvanların barına bileceği bir hayvan barınağı yaptı. Yapılan barınağı yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban,  ilçede sahipsiz ve başı boş gezen köpekler için yaptırılan hayvan barınağıyla, çevre ve hayvan sağlığında önemli bir katkı yaptığını söyledi.

Belediyenin hazırladığı projelerle, barınaklar için arazi temin edip sahipsiz ve terk edilen hayvanlara barına bileceği bir mekân yaptırdıklarını belirten Çoban, “İlçemizde başı boş gezen, sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline gelmişti. Ahlat Belediyesi olarak bu sorunun çözümü noktasında bir hayvan barınağı yaptırdık. Barınaklar için arazi temin edip proje hazırladık.  Öncelikle başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen hayvanları görevli personellerimizce toplatarak hayvan barınağımıza getiriyoruz.  Burada ilk etapta yeme içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Barınakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Barınakta,  hayvanların her türlü teknik ve sağlık sorunları için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çoban, “Modern ve kalıcı bir hayvan barınağının tam teşekküllü faaliyete geçmesi için çalışmalarımızın devam ettiğini de belirtmek istiyoruz.  Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü ile de görüşülerek, hayvanların sağlık kontrolü ve aşılarının yapılması da gerçekleştirilecektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir