• DOLAR 32.526
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2491.733
  • ...
SON DAKİKA
'Diyarbakır'da Yakıt Skandalı' başlıklı habere valilikten yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, bazı haber sitelerine düşen ‘Diyarbakır’da Yakıt Skandalı’ ve ‘Operasyonlara Benzin Engeli’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Diyarbakır emniyet araçlarının yakıt harcamalarının türlerine göre değiştiğinin belirtildiği açıklamada, söz konusu haberlerle kamuoyunda olumsuz algı oluşturulmak istendiğine ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı basın-yayın organlarında, ‘Diyarbakır Emniyeti polis araçlarının günlük 10 litre olan akaryakıt istihkakının 2,5 litreye düşürüldüğü, bu nedenle akaryakıt sıkıntısından polislerin toplumsal olaylara müdahale edemediği’ şeklinde kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak amacıyla gerçek dışı haberler yer almıştır. Diyarbakır Emniyeti araçlarının yakıt istihkakı, birimlerin görev türlerine göre farklılık arz ettiğinden araçların yakıt miktarları farklıdır. Yılsonu olması sebebiyle mevcut yakıt düzenlemesinin yenilenmesi sürecinde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tasarrufa riayet edilmesi kapsamında geçici tedbir olarak yapılan bir iç düzenlemenin, tüm polis araçlarının yakıt istihkakının günlük 2,5 litreye düşürüldüğü şeklinde çarpıtılmasıyla kamuoyunda olumsuz algı çalışmalarının olduğu görülmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir