• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Yarım asırlık Dut Ağacı çöp kutusu yerine kullanılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın en işlek caddelerinden olan Elazığ Caddesi üzerinde çöplerin atılması için herhangi bir bidonun bırakılmadığı görülürken, vatandaşın çöpleri atmak için kullandığı dut ağacı, “Bu görüntü Diyarbakır’a yakışmıyor” dedirtti.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan birçok sokak ve caddelerde çöp kutusunun bulunmadığı gözlemlenirken, vatandaşların çöplerini atacak bir çöp kutusu bulamadıkları yönündeki şikâyetlerini dinleyen kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

Şehrin en işlek caddelerinden Elazığ Caddesinde kaldırım üzerinde çöp bidonlarının olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten Diyarbakırlılar, “Çöplerimizi ya elimizde tutacağız, ya sokağa savuracağız, ya da burada olduğu gibi yarım asırlık dut ağacının kovuğuna sıkıştıracağız. Diyarbakır gibi kadim bir şehre bu görüntü hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandılar.

Çöp kutusuna çevrilmiş dut ağacının gövdesinde plastik şişeler, sigara izmaritleri, boş sigara paketleri ve naylon poşet artıklarının atıldığı gözlemlenirken, uzun süre temizlenmeyen bu çöplerin zaman zaman kaldırımların üzerine savrulduğu görüldü. (Ali Adiyaman/Emrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir