• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
`Her ay 3,5 milyon TL evde bakım hizmetine veriliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün yaptığı açıklamaya göre, evde engelliye bakan 4 bin 500 kişiye her ay yaklaşık 3 milyon 500 bin lira ödeme yaptığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hayatlarını kendileri sürdüremeyecek seviyede engeli bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere evde bakım parası uygulaması devam ediyor. Bu uygulama kapsamında kentte bakıma muhtaç derecede engelli olan kişilere aynı evde 24 saat bakım hizmeti veren 4 bin 500 kişiye her ay yaklaşık 3 milyon 500 bin lira ödeme yapılıyor.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, “Geçen yıl içerisinde 4 bin 500 kişiye evde bakım hizmeti vermiş bulunmaktayız. Bakıcıya verdiğimiz aylık miktar 793 liradır. Toplamda her ay 3 milyon 500 bin lira civarında ödeme yapıyoruz. Evde bakım hizmeti ile ilgili vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde hizmet sunmaktayız. Gerek maaşların ödenmesi, gerekse başvurudan sonraki süreçle ilgili vatandaşlarımızdan şikâyet kalmadı. Hem çok hızlı bir şekilde evde bakım hizmetini veriyoruz, hem de maaşlarını hızlı bir şekilde yatırıyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntıydı ve artık bu sıkıntıyı Batman`ın gündeminden çıkardık.” dedi.

Özel bakım merkezilerindeki engellilere de ödeme yaptıklarını vurgulayan Direk, “Yine evde bakım hizmetinden faydalanamayıp resmi ve özel bakım hizmetinden faydalanan 120`nin üstünde engellimiz var. Bunların 70 tanesi özel bakım merkezlerimizdedir. Bunlara da aylık 2 asgari ücret tutarında ücret ödemekteyiz. Bunlar kimsesi olmayan veya bakılamayan bakıma muhtaç engellilerdir.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir