• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Diyarbakır 2015 Kutlu Doğum Mewlidi 19 Nisan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Etkinliklerinin 2015 program tarihleri netleşmeye başlıyor.

Türkiye`nin dört bir yanında Yüzbinlerce Peygamber sevdalısını bir araya getiren Kutlu Doğum Etkinlikleri için heyecanla beklenen tarihler netleştikçe kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Konuyla ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2015 Diyarbakır Kutlu Doğum Mewlid Etkinliğinin 19 Nisan'da Newroz Parkı Miting Alanı'nda yapılacağı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  “Malum olduğu üzere her sene platform olarak Türkiye`nin dört bir tarafında yüzbinlerin yoğun teveccüh gösterdiği Kutlu Doğum Mewlid Programları düzenliyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2014`te 340 merkezde Mewlid etkinliği düzenledik. Allah`a hamd olsun bu etkinliklerde yüzbinlerce Peygamber Sevdalısı bir araya gelip Resulullah`e (sav) sevgi, muhabbet ve bağlılıklarını gösterdiler. 2015 Kutlu doğum etkinliklerinin başlanmasına üç ay kalmasına rağmen şimdiye kadar 300`e yakın merkez mewlid etkinliği yapılması için Platformumuza başvuruda bulunmuş durumda.  Her sene ayrı bir tema ile gerçekleştirdiğimiz Mewlid etkinliklerimiz 2015 yılı için “Eşsiz Önder Hz. Muhammed(sav)” adıyla yapılacak." ifadelerine yer verildi.

"Şüphesiz ki Kutlu Doğum Etkinliklerinin yapıldığı tüm yerler bizim için çok önemlidir."  ifadelerinin kullanıldığı açıklama daha sonra şu ifadeler ile devam etti: "Ancak Peygamber Efendimiz`e (sav) olan muhabbetini yıllardır çeşitli vesilelerle ispatlayan Müslüman Diyarbakır halkının yoğun teveccüh gösterdiği mewlid programları büyük önem arz etmektedir. Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere daha önce Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yaptığımız bu etkinliği, İstasyon Meydanı`nın halkın yoğun teveccühüne karşılık dar gelmesi üzerine şehrin en büyük miting alanı olan Newroz Parkı Miting Alanı`na almıştık. Alana ulaşımdaki aksaklıklara rağmen etkinliğimiz, yine de yüzbinlerin iştirakiyle gerçekleşti. "

Diyarbakır`da yapılan Mewlid Etkinliğine duyulan manevi haz ve coşkunun yoğun olmasından dolayı Türkiye`nin dört bir yanından çok sayıda Peygamber sevdalısının katıldığı hatırlatılması yapılan açıklama daha sonra şu ifadeler ile devam etti:  " Bundan dolayı da Peygamber sevdalısı halkımız 2015 yılı için diyarbakır`da Kutlu Doğum etkinliği ne zaman yapılacak diye büyük bir beklenti içinde. Onların heyecanla beklediği bu tarihi programı biz de karşılıksız bırakmamak adına resmi işlemlerimizi şimdiden başlatmak suretiyle karşılıksız bırakmak istemedik. Bu amaçla Diyarbakır İl Valiliği`ne 2015 yılı için Kutlu Doğum Mewlid etkinliği için başvurumuzu yaptık. 'Eşsiz Önder Hz. Muhammed(sav)' adıyla yapılacak Kutlu Doğum Mewlid etkinliğimizi 19 Nisan  Pazar günü yapmak için gerekli resmi süreci bitirdik. Etkinlik için diğer çalışmalara başladık. Şimdiden Allahu Teala`dan bizi  muvaffak etmesini diliyoruz."

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan açıklama son olarak, "Tüm Peygamber Sevdalısı Müslüman halkımızı, 19 Nisan Pazar Günü Diyabakır Newroz Parkı Miting Alanı`nda yapılacak 'Eşsiz Önder Hz. Muhammed(sav)' kutlu Doğum Mewludprogramı`na şimdiden davet ediyoruz.” çağrısıyla son buldu. (İLKHA)

                              

Bu haberler de ilginizi çekebilir