• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Şanlıurfa'daki uçuş iptalleri meclise taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, parti görevi için 15 Ocak’ta Şanlıurfa’ya yaptığı ziyaret dönüşünde çok az kar yağmasına ve çok yoğun olmayan sise rağmen Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki uçuşların o gece iptal edilmesini TBMM gündemine taşıdı. Umut Oran, uçakların kör uçuş yapmasını sağlayan Aletli İniş Sisteminin (ILS) niçin bölgede olmadığının açıklanmasını istedi.

Oran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde hem Şanlıurfa ve bölge havaalanlarında yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

15 Ocak akşamı 4 ilde uçuşlar iptal edilince 570 kilometre yol yaptı

Şanlıurfa’ya 15 Ocak 2015’te yaptığı ziyaret sırasında çok önemli kimi sorun ve şikâyetlerin kendisine iletildiğini belirten Oran, “15 Ocak 2015 tarihi akşamı Şanlıurfa’dan İstanbul ve Ankara’ya yapılacak uçuşlar kar yağışı nedeniyle iptal edildiği için karayoluyla Diyarbakır, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a gitmeye çalıştım ancak buralardaki uçuşlar da iptal edildi. Bu nedenle Diyarbakır yolundan geri dönerek toplamda 570 kilometre mesafeyi karayoluyla kat ederek Adana’ya geçip ertesi sabah İstanbul’a uçabildim” dedi. Umut Oran’ın, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a yönelttiği sorular şöyle:

- Şanlıurfa’nın şehre 7-8 kilometre mesafede olan eski havaalanında sis, kar yağışı, buzlanma sorunu yaşanmazken şehre 36 kilometre uzaklıktaki GAP Havalimanında neden bu sorunlar yaşanmaktadır? Şanlıurfa’daki yeni havaalanı neden kente çok uzak olan bu bölgeye yapıldı, bu havaalanının yeri yanlış mı belirlendi, bu sorunlar neden yaşanıyor?

- Şanlıurfa GAP Havaalanında 3-4 santimetrelik kar yağışı bile uçuşları etkiliyor mu, 15 Ocak’taki uçuşlar neden iptal edildi?

- Şanlıurfa’da 2007 yılından bu yana kullanılmayan eski havaalanının akıbeti nedir, burası atıl olarak mı tutulmaktadır, burayı ne yapacaksınız?

- Türkiye’de toplam kaç havaalanı, havalimanı bulunmaktadır, bunların kaçında sisli havalarda güvenli inişi sağlayan ILS cihazı (İnstrumentLandingSystem-Aletli İniş Sistemi) bulunmaktadır?  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir