• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Esnafa siftah parası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Gaziantep Şahinbey İlçe Gençlik Kolları, ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmak için farklı bir projeye imza atarak, esnafa zarflar içinde 1 TL siftah parası dağıttı. Sabah saatlerinde işyerlerini açarken zarf içinde mektup ve 1 TL para bulan esnaf şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Unutulan ahilik şuurunu hatırlatmak için bu uygulamayı başlattıklarını belirten Saadet Partisi Şahinbey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Kirazoğlu, "Milli ve manevi değerlerimizi çok iyi ortaya koyan ahiliğin özellikleri alım satım işlerinde birlik, kalitede belirli seviyedir. Ahilik ahlakının dört önemli ilkesi güçlü ve üstün durumdayken affetmek, öfkeliyken yumuşak davranmak, düşmana iyilik etmek, kendisi muhtaç iken başkasına vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle dün ve bu gün esnafımıza siftah zarf içinde 1 TL dağıtıktık.”dedi.

Kirazoğlu daha sonra, “Gelenek ve göreneklerimizde var olan “Siftah benden, bereket Allah'tan” eylemini, bir metinle birlikte zarfın içinde dükkânları kapalıyken esnafımıza dağıtmayı uygun gördük. Tabi esnafımız bunu şaşırmakla beraber olumlu karşıladı. Çalışmamamızda ki temel gaye esnafımıza şu zor günlerde kendilerine yardımcı olmak istedik. Esnafımıza yarım hurma misali yardım etmek istedik.”ifadelerine yer verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir