• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Hakime kendini dinleme kararını imzalatmışlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Usulsüzve yasadışı dinlemelerle ilgili daha önce Diyarbakır'da 3 aylık çalışma yapıp, rapor hazırlayan HSYK müfettişleri, ikinci kez Diyarbakır'a gelerek kayıtları geriye dönük yeniden incelemeye aldı.

2010-2013 arasını kapsayan dinlemelerini mercek altına alan müfettişler, telefonları dinlenen kişiler arasında, polise dinleme kararlarını veren hakimler ile onaylayan savcının da olduğu ortaya çıktı.

Paralelci polislerin, mahkeme başkan ve üyelerinin yanı sıra arama, el koyma, tutuklama, suçüstü halleri ve dinlemelerle ilgili kararları veren Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili sorgu hakimliklerini dinledikleri ortaya çıktı.

Buna göre, Diyarbakır'daki 1, 2 ve 3 No'lu sorgu hakimliklerinde görev yapan ve telefon dinlemeleriyle ilgili kararları imzalayan sorgu hakimleri Züriyet Akgül, Rahmi Kurt ve Kenan Şenlik'in de telefonlarının dinlendiği belirlendi.

ÖZEL YETKİLİ SAVCI DA VAR

Güneydoğu'daki tüm KCK soruşturmalarını ve telefon dinleme taleplerine bakan özel yetkili savcı Levent Kaya'nın da dinlendiği belirlendi.

Uludere soruşturmasını yürüten savcı Ali Okumuş, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmaları yürüten savcı Osman Coşkun'un telefonlarının da usulsüz biçimde dinlendiği belirlendi.

HSYK müfettişlerinin önümüzdeki günlerde raporu tamamlayacağı bildirildi.

Kaynak: Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir