• DOLAR 32.527
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.789
  • ...
"Batının en çok korktuğu silah, ümmetin vahdetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da düzenlenen mitingde Fransız dergisi Charlie Hebdo ve yandaşlarına sert tepki gösteren Müslümanlara Van esnafı da destek verdi.

İlke Haber Ajansına konuşan Vanlılar, genel olarak İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vurgu yaptılar.

Hz. Muhammed hepimizin peygamberidir diyen Vanlı esnaf Mehmet Tekman, “Peygambere Saygı Mitingi çok güzel bir mitingdi. Yüz binlerin katıldığı bir mitingdi ancak gönül isterdi ki bütün Müslümanlar katılsın bütün ümmet bir araya gelsin. Çünkü Hz. Muhammed (sav) hepimizin peygamberidir ve hepimizin var olma sebebidir. Dolayısıyla peygambere yapılmış bir hakaret hepimize yapılmıştır. Bizler Allah resulü ile bütünleşmiş bir ümmetiz. Ümmet olmak da birliği, beraberliği gerektirir. Dolayısıyla İstasyon Meydanı`na her kesimden insanın gelip hep beraber haykırması gerekirdi.” dedi.

‘`Batının en çok korktuğu silah, ümmetin vahdetidir``

Tekman, “Batının en çok korktuğu silah, ümmetin vahdetidir. Çünkü batılılar yüzyıllardır Müslümanların peygamberine hakaret ederek İslam coğrafyasını bölüp buradaki Müslümanları adeta köleleştirmiştir. Köleleştirme sadece birinin emri hizmeti altında olmak değildir. Müslümanların bunlardan korkması bile köleliktir. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak eğer gerçekten Allah`a ve peygamberine ve ahiret gününe inanıyorsak kimseden korkmadan meydanlarda her alanda gür bir ses ile dinimize ve peygamberimize hakaret eden bu kâfirlere karşı haykırmalıyız. Elhamdülillah biz bunu istasyon meydanında gördük. Bu tür mitingler ve etkinlikler Müslümanların vahdetine katkı sağlar.” şeklinde konuştu.


‘`Peygambere Saygı Mitingi, Müslümanların onur ve izzeti için güzel bir örnek teşkil etti``

Bir diğer esnaf Azmi Kayalı ise miting hakkındaki görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Peygambere Saygı Mitingi Müslümanların onur ve izzeti için güzel bir örnek teşkil etti. Peygamberimize hakaret edenlere karşı verilmiş en güzel cevap oldu. İslam dini kimsenin mukaddesatına hakaret etmezken batılılar neden sürekli İslam`a ve Peygamber`ine dil uzatıyorlar. Biz kimsenin dinine hakaret etmedik. Aksine biz bütün peygamberleri kabul eder ve kimsenin inancına hakaret etmeyiz. Ama onlar hem Müslümanları sömürüyor hem de İslam`ı yok etmek için bütün imkânlarını sefer ediyorlar. Dolayısıyla bizlerin bunu kabul etmesi imkânsızdır. Bundan dolayı herkesin elinden geleni yapıp, bu şerefli dini yüceltmesi ve koruması gerekir.”

‘`Müslüman, hayır nerde ise orada bulunsun``

Kayalı, “Müslüman, hayır nerede ise orada bulunsun. Çünkü biz Peygamberimizden bunu gördük. İstasyon Meydanı`nda gerçekten çok güzel bir atmosfer vardı. Hz. Muhammed hepimiz peygamberidir.  O`na yapılmış saygısızlık bütün Müslümanlara yapılmış ve bütün dünya Müslümanları bu saygısızlığa karşı tepkisini somut bir şekilde ortaya koymalıdır. Bu tür mitinglere Müslümanların ihtiyacı var. Çünkü bugün kâfirlerin en çok korktuğu bizim haykırışımızdır. Bizler haykırdıkça küfür geri çekilecektir ve belki yaptıkları bu zulmün muhasebesini yapacaklardır. Batı dünyası Müslümanların mukaddesatlarına ve peygamberine hakareti kesmedikçe biz Müslümanlar peygamberimiz ve dinimiz için alanları terk etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu tür bir miting Van`da da yapılabilir”

Volkan Avşar`da düzenlenen mitingle ilgili şunları söyledi: “Peygamber efendimiz tüm insanlığa gönderilmiş bir peygamberdir. Dolayısıyla tüm insanların peygambere sahip çıkıp, peygambere saygı mitingine gitmesi gerekiyordu ve biz buna şahit olduk elhamdülillah. İnşallah bundan sonraki mitinglere katılım daha fazla olur. Mitingin Diyarbakır`da olması hem Diyarbakır`ın sahabe kenti olması hem de çevre il ve ilçelerden mitinge katılmak amacıyla gelen Müslümanlar için ulaşım açısından daha iyidir. Ancak bu tür bir miting Van`da da yapılabilir. Çünkü Diyarbakır`a gidemeyen ağabeylerimiz ve bacılarımız da oldu, dolayısıyla onlar içinde daha iyi olabilir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir