• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Gün Müslümanların birlik olma günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte bu barbarlar büyük şeytan Amerika ve onun yerli işbirlikçileri için onların yolunda savaşıyorlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak inananlar olarak biz ne yapıyoruz ve neyle meşgulüz? Şayet biz de görevimizi yapıyorsak, Müslümanların safında onlarla beraber hareket ediyorsak, her platformda sesimizi daha gür bir şekilde yükseltiyorsak, her meydanlara inişlerde meydanları dolduruyorsak, bu olaylar ve şehadetler daha çok bizi gayrete getiriyorsa, saflarımızın daha çok sıkılaşmasına vesile oluyorsa, birlik ve beraberliğimiz daha çok güçleniyorsa(ki elhamdülillah bugüne kadar bunu gördük ve buna şahit olduk) işte o zaman inşallah cenabı Allah`da her şeyi yoluna koyacak ve yardımını gönderecektir. Cenabı Allah ayet-i Kerimede şöyle buyuruyor: “Allah kendi dinine yardım eden, onu hayata hâkim kılmak için gayret edenlere elbette yardım eder. Şüphesiz ki Allah çok kuvvetlidir her şeye galiptir.”(Hac:40) Bu konuda da Hz. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor, “Düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyiniz. Allah-u Teâlâ`dan(cc) sulh ve afiyet isteyiniz fakat düşman ile karşı karşıya gelince sabrediniz ve biliniz ki cennet kılıçların gölgesi altındadır.” 

Ancak şayet Müslümanlar olarak bu süreçte görevimizi yapmazsak üzerimize düşeni yerine getirmezsek tüm imkân ve çabalarımızla Müslümanlara destek olmazsak, ön saflarda olmayıp geride kalırsak ve dünyevi işlerimizle meşgul olursak işte o zaman sorun var demektir ve asıl işte o zaman bu barbarlar çetesi başarıya ve tüm amaçlarına ulaşmış olacaktır. Çünkü zaten, tüm gaye ve amaçlarda budur; sindirmek, korkutmak Müslümanların birlik ve beraberliğini dağıtıp, güçlerini kırmak, zayıflatmak ve kolayca yutulur bir hale getirmek. Böl, parçala ve yut misali.

Her zaman ve her devirde metot ve taktikleri hep aynıdır. Bunları 90`lı yıllarda da denediler ancak evvela Cenabı Allah`ın yardımı ve inayeti ve Hizbullahi Müslümanların birbirine kenetlenmeleri büyük bir fedakârlık ve gayret gösterip, karşılarında dik durup cesaretle direnmeleri neticesinde hesap ve planları tutmadı. Cenabı Allah, Hizbullahilerin eliyle onlara en şiddetlisinden bir tokat vurdu, feleklerini şaşırdılar. Bu barbarlar, boş meydanı seviyorlar ve boş meydanda at koşturmayı seviyorlar. Karşılarında direniş ve karşılık bulduklarında ise çil yavrusu gibi sağa sola kaçarak saklanacak delik ararlar. Muhterem Seydamız Molla Mizgin`in dediği gibi.

“Van kafirê dıl wek mirîşki”(Tavuk ödlü kâfirler)

“Hema ku tû pê bı pişki”(Şayet onlara hapşıracak olursan)

“Wêl erdê bıbne terme hışk “(Yerde kaskatı kesilmiş leşler bulursun)

“Ey mümine gûrçık pola”(Ey çelik yürekli müminler)

Kısacası bu barbarlar sopanın dilinden anlıyorlar. Ayrıca Cenabı Allah bir ayet-i kerimede şöyle buyuruyor:

“Siz de onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet ve besili atlar hazırlayın. Bununla Allah`ın düşmanı ve sizin düşmanınızı ve bunların dışında sizin bilmeyip Allah`ın bildiği diğer (düşmanları) korkutup caydırasınız. Allah yolunda her ne infak edersiniz, size eksiksiz olarak ödenir ve siz haksızlığa uğratılmazsınız.”(Enfal:60)

Başka bir ayet-i kerimede Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: “Düşmanlarınız olan kavimleri kovalamakta gevşeklik göstermeyiniz. Eğer sizler acı çekiyorsanız, şüphesiz onlar da sizin gibi acı çekiyorlar. Halbuki siz Allah`tan onların beklemedikleri şeyleri bekliyorsunuz. Allah bilendir, yegâne hüküm ve hikmet sahibidir.(Nisa 104)

Evet, gün bu barbarlara karşı bütün Müslümanların fert, grup, cemaat ve tarikat demeden birlik ve beraberlik içinde olma günüdür, gün Müslümanların saflarını sıkılaştırma günüdür ve her Müslümanın üzerine düşen görevi yapma günüdür, aynen 90`lı yıllarda olduğu gibi birbirine kenetlenip hadis-i şerifte de belirtiği gibi dünya sevgisini ve ölüm korkusunu kalpten söküp atmak ve Allah yolunda şehadete âşık olmaktır. Ji bo zalıme xwin xwari biji Cehennem.

Selam ve dua ile Allaha Emanet olun.

Muhammed FİDANCI
F TİPİ CEZAEVİ - ADANA

Bu haberler de ilginizi çekebilir