• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
“Çocuklarımız gençlerimiz bizim için önemli”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı gibi bakanlıkların da bulunduğu bir çok kurumdan destek alarak Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve TOBB Başkanlığı tarafından 02 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Kurumlar arası İşbirliği ve Koordinasyon Projesi olan, Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi” kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi`nde Sertifika Töreni ve El Sanatları Sergisi düzenlendi.

Sertifika törenine,  Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy`un yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Vali Yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü,  çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesiyle güvenli yaşama olumsuz etki eden faktörleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Proje kapsamında şimdiye kadar 38 meslek dalında bin 510 öğrenciye mesleki eğitim verildiğini ve 900 öğrencinin ise işe yerleştirildiğini belirten Böğürcü, bu yıl da 640 kişiye ulaşmayı planladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı.

“Kurslar için başvuru yapan kişi sayısı 6 bine ulaştı. Bu sayı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu da Diyarbakır halkının bize ve uyguladığımız projeye olan inancının, güveninin göstergesidir   “

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü`nün ardından bir konuşma yapan Vali Aksoy ise, Diyarbakır`da uyguladıkları umut yıldızı projesinin sertifika töreninde olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Vali Aksoy, “Kalkınma Bakanlığımızın desteklediği ve birçok kurum ve kuruluşumuzun iş birliğiyle gerçekleştirilen bu projeyle çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlayacak onların sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak bu projelerin önemi gayet açıktır. Geçmişte uygulanan projelerle ortaya konan sonuçlar, bundan sonra yapılacak olan çalışmalara da örnek olacaktır. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır`da zaman zaman çocukların ve gençlerin arzu edilmeyecek olumsuzlukların içerisine çekildiğini belirten Vali Aksoy, temel amaçlarının çocukları ve gençleri bu alanlardan uzak tutmak ve onların daha iyi yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, “Birçok kurum ve kuruluşumuzun yürüttüğü önemli çalışmalar var. Umut Yıldızı Projesi de bunlardan biri. Öncelikle Kalkınma Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Valiliğimizin koordine ettiği bu projede birçok kurum ve kuruluşumuzun katkısı var. Bu kursa katılan ve başarı belgesi almaya hak kazanan bütün kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Temennimiz bundan sonra ki süreçte de bu tür kursların devam etmesi ve gençlerimizin daha sağlıklı bir şekilde toplumla bütünleşik bir şekilde hayata hazırlanmalarıdır.” dedi. – İLKHA

            

Bu haberler de ilginizi çekebilir