• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Gercüş Belediyesinde TİS imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gercüş Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında bir aydır süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. Belediye Eşbaşkanlık Odasında yapılan imza törenine, Gercüş Belediye Eş Başkanları Abdulkerim Kaya ve Zeynep Oduncu, Belediye çalışanları ile Genel İş Batman Şube Başkanı Murat Akın ve şube yöneticileri katıldı.

Varılan anlaşmaya göre kadrolu işçilerin maaşına iki yıllık yüzde 16 oranında zam yapıldı.
İmza töreninde konuşan Belediye Eşbaşkanı Abdulkerim Kaya, "Yaptığımız bu toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını vermeye çalıştık" dedi.

 

Görüşmelerin bir aydır sürdüğünü belirten Genel-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın da şunları aktardı: "Bir aydır süren görüşmelerimiz sonucunda iyi bir noktada uzlaşma sağladık. O anlamda yönetime de buradan teşekkür ediyorum" diye belirtti.
 

Konuşmalardan sonra iki yılı kapsayan TİS sözleşmesi imzalandı. İki yıllık imzalanan sözleşmeye göre işçilere ilk yıl yüzde 8, ikinci yıl da yine yüzde 8 oranında zam yapıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir