• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
"23. Temel Mikrocerrahi Kursu" Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konusunda uzman akademisyenlerin gönüllü olarak ders verdiği ve kurs başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Cengiz Eser’in üstlendiği kursa, araştırıcıların ilgisi oldukça yoğun oldu. Çukurova Üniversitesi’nin özel derslikler ve çalışma olanakları sağladığı kursta, araştırıcılar eğitmenlerle birebir çalışma olanağı buldu.

Düzenlenen kursta; Plastik Cerrahi, Ortopedi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz gibi kliniklerin uzman veya son sene asistanlarından oluşan katılımcılara teorik bilgilerin yanında birebir uygulamalarla dersler verildi.

Araştırıcılar ilk gün yapay damar simülatörü ve sentetik materyaller üzerinde mikrocerrahi aletlerle koordinasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Tüm kursiyerler 5 günlük kurs süresini en az 40 saat mikrocerrahi eğitimi alarak tamamladı. Başkanlığını Prof. Dr. Sühan Ayhan’ın yaptığı Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği ile ortaklaşa bu kursun gerçekleşmesini sağlayan Yrd. Doç. Dr. Cengiz Eser, bu eğitimin dünya çapında ilgi gören canlı cerrahi anlamında önemli bir kurs olduğunu söyledi.

Çukurova Üniversitesi’nin kursiyerlere çok ciddi destek sağladığını belirten Eser, şunları kaydetti: “Kursa katılan tüm kursiyerlerimiz uzman doktor ve son yıl asistanlarından oluşuyor. Hepsi temel beceriyi almış durumda. Burada mikrocerrahiyi son düzey teknikleri ile gerçekleştiriyorlar.  Çok profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Tüm ekip daha önce bu işi yapmış deneyimli cerrahlardan oluşuyor. Kurs 0.6 milimetre çapındaki damarların mikroskop altında birbirine birleştirilmesi ve çok ince diyebileceğimiz sinirlerin birleştirilmesini kapsadı. Kursun yakında Avrupa akreditasyonu alması planlanıyor.”

Türkiye’nin en yetenekli plastik cerrah ve ortopedistlerinin bu kursa eğitmen olarak katılarak destek verdiğini belirten Eser, kursiyerlerin daha sonra ileri mikrocerrahi kurslarına katılarak “Süpermikrocerrahi” olarak bilinen aşamaya geçebileceklerini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir