• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Muş'ta sular dondu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta Sibirya soğukları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Soğuk hava nedeniyle Muş-Bitlis karayolu istikametinde evleri bulunan ve geçimlerini hayvancılıkla yapan halk, su kaynaklarının donması nedeniyle çaresiz kaldı.

Halkın hayvanları için kullandıkları su kaynaklarının donması üzerine itfaiye devreye girdi. Su donması ihbarı alan belediye ekipleri hayvanların su ihtiyaçları ve evlerin su ihtiyacı için vatandaşa su taşıdı. Günde 3 tanker suyu şebekesi donan vatandaşlara dağıtan itfaiye ekipleri, tüm ihbarlara yanıt vermeye çalıştıklarını belirttiler.

“Sularımız dondu, çaresiz durumdayız”

Suları donan hayvan sahiplerinden Mehmet Çaldır ise, hem içme suyu hem de hayvanlara verecek sularının olmadığını belirterek, “Burada 30'a yakın büyükbaş hayvan var. Komşumuzun 700 tane küçükbaş hayvanı ve diğer komşumuzun da 30’a yakın hayvanı var. Susuz ve mağduruz. Suyumuz olmadığı için itfaiye ile su getiriyoruz, kovayla sırtımızda taşıyıp getiriyoruz. Başka bir çaremiz yok. Bu su hem bizim için hem de hayvanlarımız için getirildi. Suyumuz tamamen donmuş durumdadır.” şeklinde konuştu.

Donan nehir çocukların eğlenme mekanı oldu”

Soğuk havanının etkisiyle donan Karasu Nehri ise çocukların oyun alanı oldu. Yaklaşık 30 santimetre kalınlığındaki buz kütlesinin üzerinde oynayan çocuklar, her yıl aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler. Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle her gün nehir üzerinde top oynayıp dolaştıklarını söylediler.   (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir