• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Başbakan Davutoğlu'nun kısa süre önce açıkladığı "Yeni esnaf kredileri" küçük esnafta heyecan uyandırdı. Son yıllarda yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle zor durumda olduklarını belirten esnaf, faizsiz kredi ile hem gelişeceklerini hem de yok olmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlanacağını düşünüyor.

Mardin merkez ve ilçelerinde zor koşullarda mesleğini icra eden kalaycı, bakırcı, semerci, saat tamircisi, ayakkabı tamirciliği gibi meslek sahipleri yeni krediyle işlerini geliştirmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan, kredi kullanacak girişimci ustaların hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB’den yazı ibraz etmeleri gerektiğini söyledi.

Gazan, “Ertelenmiş, taksitlendirilmiş, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan veya yeniden yapılandırılmış kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkârlara borçlarının tamamı Bankaya ödenmeden bu Karar kapsamında hiçbir şekilde kredi açılmayacaktır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkârlara bu Karar kapsamında aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılmayacaktır.” diye konuştu.

Esnaf ve sanatkârlar ise "Esnafa yönelik faizsiz kredi verilmesi iyi olur. Bu işi daha da geliştiririz, çırak alır yetiştiririz." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)