• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Kobani merkezi YPG kontrolünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kobani'de YPG güçlerinin IŞİD'e karşı üstünlük kazandığını doğrularken, bölgenin IŞİD güçlerinden arındırılıp arındırılmadığı sorularına temkinli yanıtlar vermesi dikkat çekti.

Peşmerge, ÖSO ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden destek alan PYD güçleri, yaklaşık 4 aydır devam eden çatışmaların ardından ilk günlerde kaybettiği Miştenur tepesine bayrağını dikti.

IŞİD`in Kobani`den çıkarıldığı yönündeki haberlerin ardından birçok yerde kutlamalar yapılırken sınır hattında bulanan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, Kobani'nin kontrolünün büyük ölçüde YPG'nin elinde olduğunu ve tamamen özgürleşmesinin ise an meselesi olduğunu belirtti.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da yaptığı basın toplantısında kendisine yöneltilen, "Kürt güçler, IŞİD'i Kobani dışna püskürttü mü" sorusuna verdiği yanıtta, “Kobani mücadelesi sürüyor. IŞİD'e karşı mücadele eden yerel güçleri desteklemeyi sürdürüyoruz.

IŞİD karşıtı güçler şimdi Kobani ve çevresinin yüzde 70'ini kontrolünü elinde bulunduruyor. Hepimizin bildiği gibi IŞİD Kobani'ye müthiş bir güç yığdı ama çok açık ki artık ilerleyemiyorlar ve biz onlar daha da geriletiyoruz. Ancak bunun tamamlanmış olduğunu tam olarak teyit edemem" diyerek sorulan soruya net cevap vermekten kaçındı.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir