• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Bizleri ölüme terk etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Haseki kentinde evlerine bombaların isabet etmesiyle evleri harap olan 9 nüfuslu 2 aile, içler acısı bir hayat yaşadı. Kendi vatanlarında evsiz kalan Suriyeli aileler Batman`a gelerek akrabalarının kaldığı inşaatta yerleştiler.

Suriyeli aileler, başlarını sokacak bir ev bulamayınca akrabalarının sığındığı inşaataonlarda yerleşti. Burada soğuktan ölmemek için ailelerin verdiği yaşam mücadelesi ise yürek burkuyor.

Kapısı ve penceresi olmayan bir inşaata verdikleri yaşam mücadelesi

Haseki kentinde 7 gün önce evlerine bombaların isabet etmesiyle evsiz kalan 9 nüfuslu Suriyeli 2 ailenin 5 gündür Batman`a gelip akrabalarının kaldığı kapısı ve penceresi olmayan bir inşaata verdikleri yaşam mücadelesiinsanlığı utandıran bir görüntü yaşatıyor. Kış ortasında böyle bir mağduriyette çaresiz aileler ne yakacak odun-ömürleri ne de doğru dürüst yiyecek ve giyecek bir şeyleri var. Hayatta kalabilmek için verdikleri yaşam mücadelesinde Suriyeli aileler, yetkililer ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ne giyecek nede soğuktan koruyacak yorgan ve battaniyeleri var

Fatih Mahallesi 3332 SokakNo:37`de bir hayırseverin akrabalarına kalmaları için izin verdiği bir inşaata kalan Suriyeli aileler,evlerinin harap olmasıyla kendi üzerlerindeki elbiselerden başka ne giyecek ne de soğuktan koruyacak yorgan, battaniye olduğunu belirterek seslerini hayırsever ve yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar.

Evleri bombaların isabet etmesiyle ülkelerinden kaçarak akrabalarının yanına yerleştiklerini söyleyen Zehra Ömer Mahmud isimli 3 çocuk annesi, 9 nüfuslu 2 aile beraber bir inşaatta kalıyor.

Batman`a sığınan Muhammed Ömer Mahmud ile eşi Zahra Ömer Mahmud ve Taha Ömer Mahmut ile eşi Amar Ömer Mahmud çocuklarıyla beraber çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattılar.

“16 nüfuslu 3 aile bir inşaatta yaşam mücadelesi veriyoruz”

Çetin kış mevsiminde çok zor durumda kaldıklarını ifade eden 3 çocuk annesi Zehra Ömer Mahmud,yaşadığı sıkıntıları gözyaşları arasında,“7 gün önce Suriye Haseki kentindeki evimize bombaların isabet etmesiyle evsiz kaldık. 5 gündür Batman`a bulunan akrabalarımızın kaldığı inşaata yanlarına yerleştik. Akrabalarımızın da durumu çok kötü hayırsever inşaat sahibi inşaatına devam edeceği için kalabilecek başka yer ayarlamalarını söylemiş. Akrabalarımızın kaldıkları inşaatta yeterince kalabalıktılar onlar 7 kişi kalıyorlardı. Bizde kaldıkları inşaata yerleştiğimiz için yokluk içinde 16 nüfuslu 3 aile bir inşaatta yaşam mücadelesi veriyoruz. Akrabalarımızın bir sobaları var ama yakacak olmayınca kışın soğuk şartlarıyla mücadele ediyoruz. Evimiz, yiyeceğimiz, giyeceğimiz, yakacağımız yok. Yetkililer ve hayırseverler hangi şartlarda olduğumuzu görmek için gelsinler kendi gözleriyle görsünler. Allah rızası için bizlere yardım edin, bizleri ölüme terk etmeyin.” dedi.

O acı yaşam mücadelesini anlatan Zehra Ömer Mahmud gözyaşlarını tutamadı.(M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir