• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Bingöl Üniversitesinde 'Toplumsal Barış' sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi (BÜ),  Haziran ayında ‘toplumsal barışın sağlanması’ için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Sempozyumda, Kamu Kurumları, STK’lar, Yerel bürokrasi ve Üniversiteler barışı ve çözümü müzakere eden tarafların samimiyeti ve barış dilini tartışacak. Uluslararası sempozyuma birçok ülkeden katılımcı beklendiği belirtildi.

Toplumsal barışın sağlanması için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, "11-12-13 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak sempozyumun amacı, ülkemizde toplumsal barışın sağlanmasına yardımcı olabilecek hususları ve barış sonrası olası sorunları ve çözüm yollarını tartışmaktır. Dolayısıyla bu sempozyumda daha önceden başka bir yerde yayımlanmamış bilimsel nitelikli çalışmalar kabul edilecektir." dedi.

Baydaş, sempozyum dili Türkçe, Kürtçe (Kurmanci) ve Zazaki olacağını belirterek, yurt dışından katılacakların bildirilerini kendi dillerinde sunabileceğini vurguladı. Sunum özetinin tercüme edileceğini söyledi.

Sempozyum duyurusu hakkında şu ifadelere yer verildi: "Sempozyum için 350 kelimeyi aşmayan bildiri özetleri, başvuru formu doldurulmak suretiyle, 19 Şubat 2015 tarihine kadar sempozyum2015@bingol.edu.tr e-mail adresine gönderilebilecektir. Özetlerde tablo, kroki vb. var ise bunların tümü özetlerle birlikte 2 sayfayı geçmemelidir. İletişim yukarıdaki elektronik adres üzerinden kabul edilecektir."

Sempozyum konu başlıkları ise şöyle sıralandı:

Toplumsal Barışın sağlanmasında devlet kurumlarına düşen görevler. Toplumsal Barışın sağlanmasında sivil toplum kuruluşlarına düşen görevler. Toplumsal Barışın sağlanmasında yerel bürokrasiye ve üniversitelere düşen görevler. Toplumsal Barışın sağlanması için iki taraflı samimi ve gerçekçi iletişimin sağlanması arayışı. Toplumsal Barışın sağlanması sürecinde aşırılıktan kaçınma yollarının arayışı. Kürt kültür ve edebiyatının gelişmesini sağlayacak devlet desteğinin Toplumsal Barışa katkısı. Üniversitelerde açılan Kürt Dili ve Zaza Dili gibi akademik birimlerin arttırılması, güçlendirilmesi ve bu birimlerden mezun olacak öğrencilerin devlet kurumlarında istihdam edilmesine yönelik alanların açılması ve benzeri hususlardaki öneriler.” (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir