• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Köy tavuğu satarak ailesini geçindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde ikamet eden 53 yaşındaki Abdulhalık Onat kimseye muhtaç olmamak için örnek bir tavır sergileyerek köylerden aldığı canlı köy tavuğu ile horozları seyyar tabla üzerinde çarşı merkezinde satarak 7 nüfuslu ailesini geçindiriyor.

Köy tavuğunun eti ve yumurtasının organik olduğu için tadının daha güzel ve lezzetli olduğunu söyleyen Onat, hormonsuz oldukları için daha sağlıklı olduğu belirtti.

Köy tavuğu fiyatının 20 TL ile 60 TL arası cinsine göre değiştiğini ifade eden Onat, “Benim 7 nüfusum var. Bu sattıklarım köy tavuğu ve köy horozlarıdır. Bunlara bölgemizin tabiriyle (Mırişké kurmanci) yani Kürt tavuğu deniliyor. Birkaç kuruş kazanmak için köylerden alıp çarşı merkezinde satıyorum. Köy tavuğunun hem eti hem de yumurtası çok lezzetlidir. Birçok müşteri köy tavuğunun eti ve yumurtasından başka diğer tavukların eti ve yumurtalarını yemiyor. Köy tavuğunun haşlamasının tadı ise bambaşka oluyor. Hastalar için şifa kaynağıdır diyebilirim. Çünkü onların etinde ve yumurtasında hormon olmadığı için hem lezzetli hem de daha sağlıklıdır. Fiyatları ise kalitesine ve kilolarına göre değişiyor. Fiyatları 20 TL'den başlayıp 60'TL ye kadar değişiyor. Günde bazen 10 ile 25 TL arası kazanıyorum. Rızık işi kısmettir belli olmuyor bazı günler ise hiç satış yapmıyorum. Ama gene de Allah şükür halimden memnunum." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir