• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
Dünya Gümrük Günü Silopi'de kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programa Şırnak Valisi Hasan İpek Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Önder Uysal, Şırnak Vali Yardımcısı Ari Arıkan, Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Silopi Belediyesi Eş başkanları, İpekyolu, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar,  Kurum Müdürleri Daire Başkanları ve Gümrük personelleri katıldı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İpekyolu, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tuncay Bayraktır, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bayraktar, "Bilindiği üzere Diyarbakır, Batman, Mardin, Nusaybin ve Şırnak'ta bulunan bağlı teşkilatlarımız, bölgenin ekonomik. Ve sosyal hayatı içinde önemli bir aktör olarak yerlerini almışlardır. Bölge müdürlüğümüzde ihracat işlemlerinin yüzde 95'i ilk 24 saat içinde sonuçlandırılmaktadır. Habur Sınır Kapısında 2014 yılında 2 milyona yakın büyük ve küçük araç giriş-çıkış işlemi gerçekleştirilmiş durumdadır. Bunun anlamı günde 5 bin 500 büyük ve küçük araç giriş- çıkışı demektir. Saha dışında kurulan TIR parkımız yol üzerindeki düzensizliği önlemiş sahanın modernizasyonu saha içindeki işlemleri daha hızlı ve şeffaf hale gelmiştir." dedi.

Program yapılan konuşmalar ve verilen yemeğin ardından son buldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir