• DOLAR 32.503
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2488.15
  • ...
496 işçi yeraltında mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk`te Zasyadko kömür madeninde 496 madenci elektrik kesintisi nedeniyle mahsur kaldı. Doğu Avrupa`nın en büyük ocaklarından biri olan madende yaşanan elektrik kesintisinin sebebi ise trafonun bombardımanda isabet alması.

Ayrılıkçılar, madencilerin hayatlarının tehlike altında olmadığını ve tahliyeye başlandığını açıkladı. AFP`ye konuşan bir ayrılıkçı, 110 madencinin ocaktan çıkarıldığını söyledi.

Ukrayna`da ayrılıkçılarla ordu arasındaki çatışmalar yaklaşık 9 aydır sürüyor. Ülkede Nisan ayından bu yana süren çatışmalarda yaklaşık 5100 kişi öldü. Bir milyondan fazla kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Eylül ayında uluslararası toplumun baskılarıyla taraflar arasında ateşkes ilan edilse de çatışmalar son dönemde hız kazandı.

Rusya, Kiev ve Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'nın doğusundaki iç savaşın sorumlusu olarak gösteriliyor. Moskova yönetiminin ayrılıkçılara asker ve silah desteği verdiği iddia ediliyor. Putin yönetimi ise bu iddiaları reddediyor.

AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir