• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kahvehaneden kıraathaneye geçiş projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş” projesi ile kahvehaneler tekrar eski misyonuna döndürülmeye çalışılıyor. Kütüphanelerde bulunan ve her kesime hitap eden kitaplar sayesinde vatandaşlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor, hem de okuma alışkanlığı kazanıyor.

Şehitkâmil ilçesinde şu ana kadar 90 adet kütüphane yaptırılarak kahvehanelere dağıtılırken projenin uygulanabilirliği açısından vatandaşların ilgisi kıraathanelere dönüşün yaşanabileceğini gösteriyor.

Yaprak Mahallesi Muhtarı Cesur Kıvanç, kampanya hakkında şöyle konuştu: “Kıraathanelerde kütüphane uygulamasını çok doğru ve yerinde bir uygulama olarak görüyorum. Vatandaşlarımızdan çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. Hatta vatandaşlarımızın buradan zimmet alıp, eve götürüp okuyarak, tekrar getirdiklerine şahit oluyoruz. İnsanlarımız boş vakitlerini daha iyi değerlendiriyor. Hiç olmazsa bilgi ve kültür sahibi oluyorlar.”

Bu uygulamadan memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Kıraathanelerde kütüphane uygulamasını çok beğeniyoruz. Bizler emekli olduğumuz için burada boş oturacağımıza, hem kitap okuyoruz, hem de bilgimizi tazeliyoruz. Bazen de burada okuduğumuz ve yarım kalan kitaplarımızı eve götürüp orada da okuyup tekrar kütüphaneye bırakabiliyoruz. Okuma alışkanlığı kazandırdığından gayet güzel bir uygulama.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir