• DOLAR 32.54
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2474.465
  • ...
Davutoğlu`ndan babasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mücahid Soysal, Batman`da17 yıl önce polis tarafından kaçırılarak işkenceyle öldürüldüğü ortaya çıkan babası Cevzet Soysal`ın cenazesinin bulunmasını Batman`a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu`ndan istedi.

AK Parti Batman İl Kongresi için Batman`a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu`yla kongrenin yapıldığı Batman Kapalı Spor Salonunda görüşen Soysal, Başbakan`dan babasının sadece kemikleri bile olsa bulunmasını istedi.

Davutoğlu konuyla ilgilenecek

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan katledilen Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahid Soysal, “Başbakanla AK Parti İl Kongresinde görüştüm. Ondan 17 yıl önce kaçırılan ve Beşiri kırsalında vahşice katledilen babamın mezarının bulunmasını, katillerinin cezalandırılmasını istedim. Sadece kemikleri bile olsa babamı istediğimizi söyledim. O da ilgilenerek, babana ne oldu diye sordu. Ben de kısaca anlattım. Ayrıca daha önce hazırladığım notu da verdim. Notu cebine koyarak ilgileneceğini söyledi. Konuyla ilgili geniş malumatı ise daha önce bir zarf içinde baş korumasına vermiştik.” dedi.

Cinayet Arınç`ın da gündeminde

Babasının kaçırılma olayıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`la da görüştüğünü belirten Soysal, “Arınç olayla ilgili benden detaylı malumat istedi. Ben de yazıp verdim.” dedi.

Hükümet yetkililerinden bir an önce konuya eğilmelerini, babasının mezarını bulup katillerinin de cezalandırılmasını isteyen Soysal, babasının cinayetinin aydınlatılması halinde bölgedeki birçok cinayetin daha aydınlanacağını belirtti.

Bilindiği gibi doksanlı yıllarda dindar kimlikleriyle tanınan çok sayıda kişi kaçırılmış ve bir daha onlardan haber alınamamıştı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir