• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
HEPİMİZ MUHAMMEDİYİZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e (S.A.V) karikatürle yapılan hakaret, Diyarbakır`da 100 binlerce Peygamber sevdalısının katılımı ile düzenlenen Peygamber`e Saygı Mitingi`yle lanetlendi. Mitinge binlerce Batman`lı vatandaş da katıldı.

Fransa`da yayımlanan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e (S.A.V) yayımladığı karikatürle hakaret etmesi, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Peygamber`e Saygı Mitingi`yle lanetlendi.Programın başlamasına saatler kala on binlerin alana akmasıyla dolan İstasyon Meydanı, 100 binlerin katılımıyla düzenlenen mitingde Peygamberine sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

Molla Mehdi Yalçın`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, İslam düşmanlarının Hz. Peygamber`in (S.A.V) insanlığa getirdiği iman nurunu hiçbir zaman söndüremeyeceğini söyledi.

“BU NUR GÜN BE GÜN DAHA İLERİ GİDECEKTİR”

Hz. Peygamber`e (S.A.V) biatlerini yenilemek için bir araya geldiklerini söyleyen Molla Şimşek, “Bizler canımızla, malımızla bu zalimlere karşı sesimizi yükselterek onlara karşı rıza göstermediğimizi ilan ediyoruz. Hayatımızla Peygamber`e sahip çıkmalıyız ve ayrılıklardan vazgeçmeliyiz. Bu nedenle tüm Müslümanların seferberlik yapması gerekir. Ey İslam`ın düşmanları, korkun. Vallahi siz bu nuru söndüremeyeceksiniz. Allah`ın izniyle gün be gün bu nur daha ileri gidecektir.” dedi.

“ALLAH RESULÜNE YAPILAN SALDIRILARI ASLA KABUL ETMEYİZ”

Allah resulüne yapılan saldırıları hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini dile getiren Molla Osman Teyfur ise yaptığı Türkçe yaptığı konuşmada, “Şahsımıza dil uzatırsanız Allah için affedebiliriz ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyiz. Hiç kimsenin fikir özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmesinin hakkı yoktur. Bugün bütün insanlığa diyoruz ki; bu zalimlerin, bu müfsitlerin sözlerine kanmayın. Onun insanlığa getirdiği değerler etrafında toplanalım.” şeklinde konuştu.  

‘BİJİ BİJİ HİZBULLAH` SLOGANLARIYLA İSTASYON MEYDANI İNLEDİ

Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerle devam eden miting, sık sık atılan tekbirler, çekilen salavatlarla coştu. Miting anında onbinlerin, ‘Biji Biji Hizbullah` sloganları atması ise dikkatlerden kaçmadı. 

BATMAN`DAN BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Peygambere Saygı Mitingine Batman`dan da binlerce vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinde araç konvoylarıyla yola koyulan Batmanlı vatandaşlar Peygamberlerine sahip çıktı. Miting sonrası görüştüğümüz Batmanlı vatandaşlar Peygamberi canlarından çok sevdiklerini, gerekirse onun yolunda feda olmaktan çekinmeyeceklerini belirttiler.

PEYGAMBERİMİZE DİL UZATANLARI LANETLEMEK İÇİN BURADAYIZ

Miting sonrası konuştuğumuz Batmanlı Vatandaş A. Rahman Yakut, “Kendilerine sanatçı süsü veren; ancak gerçekte insana ve insanın değerleriyle alay etmeyi, eğlenmeyi marifet zanneden dıştaki küstahların ve yerli işbirlikçilerinin, nihayet, Efendimize dil uzatmalarını kabul etmediğimizi göstermek için yüz binlerce kişi gibi biz de buradayız. Umuyor ve diliyorum ki, bu ve benzeri tepkiler, insanların değerleriyle alay etmeyi düşünenler için caydırıcı olur. Yine bu ve benzeri tepkilerin, bizlere O`nu daha çok sevmemize, öğrenmemize ve öğretmemize vesile olacağını diliyorum.” Dedi.

Diğer bir Batmanlı vatandaş A.Mecit Özcan ise, “ Peygambere olan sevgi ve bağlılığımızı haykırmak için buraya koştuk. Herkes bilsin ki peygamberimize asla hakaret ettirmeyiz. Onun yolunda gerekirse canımızı da feda ederiz.” İfadelerini kullandı.

Peygambere saygı mitingine binlerce Batmanlı gibi bağlılığını, aşkını ifade etmek için katıldığını söyleyen diğer bir vatandaş Necmettin Yakut, “ Peygamber düşmanlarını lanetlemek, Peygamber sevdalılarıyla beraber olduğumu ilan etmek için geldim.” Dedi.

Batmanlı katılımcılardan Veysi Kaya da, “ Herkes bilsin ki biz asla Muhammed Mustafa`dan vazgeçmeyiz, onun yoluna canımızı, malımızı feda etmekten çekinmeyiz.” İfadelerini kullandı.  

Vedat Aydın /  Batman Rehber Gazetesi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir