• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Siverekli gençler sabah namazında camide buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek ilçesinde Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gençlere sabah namazını camide kılma alışkanlığını kazandırmak amacıyla “Sabah Namazımı Camide Kılıyorum” seferberliği başlattı.

Sabah namazında ilçenin tarihi Ulu camisinde topluca sabah namazı kılan gençler ardından dünyadaki zulüm altındaki Müslümanlar için dua etti. Dernek gönüllüleri tarafından sabah namazının ardından cami cemaatine çorba ikram edildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay, gençlere cami cemaatinin önemi ve cami şuurunu kazandırmak amacıyla bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Allah kısmet ederse ileriki dönemlerde buna benzer çalışmalarımız olacak. İnşallah bu bir güne bir has çalışma olmayacak devamı gelecektir..Gençleri bu tip çalışmalara teşvik amacıyla tüm STK`lara bu tip çalışmalar içerisine girmesini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Siverek Özgür Temsilcisi Cemil Yeşildağ ise, her cumartesi günü sabah namazı camide kıldıklarını belirterek, sabah namazını camide kılmanın önemli olduğunu bu vesile ile her hafta bir camide sabah namazını camide kıldıklarını söyledi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir